Home Singles ISOLDE – The Four Horsemen (P.I.A.S.)

ISOLDE – The Four Horsemen (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

Isolde Lasoen kennen we natuurlijk als drummer van Daan en Absynthe Minded maar ze maakt ook solo, samen met Les Bens, furore. Na haar ep L’inconnu en het album Cartes Postales is het tijd voor een volgend hoofdstuk. Ze is volop bezig nieuwe songs te schrijven voor een album dat in 2022 verschijnt.

© Isolde Lasoen

Voor Isolde zich volledig focust op die nieuwe plaat, krijgen we nog een cover. Ze brengt de progrock klassieker uit de jaren 70 The Four Horsemen van Aphrodite’s Child (je weet wel Demis Roussos en Vangelis) terug tot leven. Isolde goes progrock…

Isolde en haar muzikanten bleven vrij trouw aan het origineel. Al moeten we zeggen dat we we haar liever horen zingen dan Roussos, zeker in de zweverige stukken. Het is wel bijzonder dat in het origineel de drums naar voren werden gemikt terwijl ze in deze cover meer naar de achtergrond verschoven. En dat voor een drummer… Ook de gitaarsolo op het einde is veel braver dan in het origineel.

Maar we zijn het aan het muggenziften, het is een leuke cover. Van ons mogen Isolde en haar Bens nog meer de progrock tour op gaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More