Home Interview SPOTIFY: Paul Lamont

SPOTIFY: Paul Lamont

by Didier Becu

Luminous Dash wil in de toekomst meer interactief werken en de lezer naar de muziek toe leiden, want daar draait het allemaal om.
Voortaan vragen wij aan Belgische muzikanten (sommige zeer bekend, anderen zijn dan weer geplukt uit de donkere underground) om tien songs te kiezen die een impact op zijn of haar leven hebben gehad. Emoties die meteen een trip door de geschiedenis van de muziek vormen. 

De eerste muzikant die zijn keuze op ons mag afvuren is Paul Lamont, frontman van het fijne Grand Blue Heron dat vorig jaar het knappe album Come Again op ons losliet. 

Over zijn keuze : “Een lijst samenstellen met 10 songs die een impact hebben gehad? Dat is – zoals voor elk muziekliefhebber – een vrij onbegonnen werk dat op een emotionele schaal van ‘kalm’ tot ‘volledig gestoord’ ergens rond het punt van de‘lichte mentale marteling’ zit.
Enfin, hier zijn toch 10 nummers die zeker hun impact op mijn eerste en tweede jeugd niet hebben gemist en die schone emoties los wisten te weken (in tegenstelling tot bijv. Eurovisiesong-crap die vooral mijn sluitspier losweekt). Echte muziek, van echte muzikanten, met echte versterkers en gemaakt met de echte bedoeling om muziek te maken waarin het wel een keer fout kan lopen op podium. Als een nummer daaraan voldoet, is de kans groot dat het wel zal binnenkomen.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More