Home ReviewsAlbum Reviews BEATEN BY HIPPIES – Beaten By Hippies (Polderrecords).

BEATEN BY HIPPIES – Beaten By Hippies (Polderrecords).

by Nel Mertens

Beaten By Hippies, volgens henzelf de beste band waar Google nooit eerder van hoorde. Ondertussen blijkt dit alvast niet meer te kloppen, want niet alleen Google ontdekte dit stonerrockviertal en dan vooral ook hun zelfgetitelde debuutalbum. Voor de heren van Beaten By Hippies voelde dit aan als het brouwen van een eigen magisch drankje. Elk met hun ingrediënten: een kopje 60-70’s hardrock, een snufje glamour uit de jaren 80 en een vleugje schuldige geneugten.

Opener Velvet Heels pakt je meteen bij de revers van je rockhart, met spot on drumritmes en gecontroleerd uitgerokken gitaartonen. De intense nummers Space Tail en Tomahawk zijn absoluut onze favorieten. Space Tail met de knappe gitaarriffs in de intro, terwijl Tomahawk vooral met een heerlijke vocale lijn doorbreekt in de rock ‘n rollsound, perfect omkaderd door scheurende gitaren. Woest!

Blue Rose klinkt verrassend met de diepe bassen, trage ritmesectie in een diepzwoel sfeertje. Psychedelisch en groovy vult titeltrack Beaten By Hippies de bandnaam knap in. Rock N Roll draagt een nostalgisch kantje mee, met typerende vocalen en gitaarriffs, terwijl de eerste seconden van Breathe Slow een crossover-metalkantje kregen.  

Eén ding is zeker: de vette rock ‘n roll van Beaten By Hippies blaast met gemak iedere hippie van zijn  geitenwollen sokken! Who’s beating who now?

Het knappe en kleurrijke artwork is van de hand van Wout Wouters. Dit album is digitaal, op cd en in gelimiteerde versie ook op vinyl te koop.

Facebook / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More