Home nieuws Slow Crush-remix door Such Beautiful Flowers

Slow Crush-remix door Such Beautiful Flowers

by Nel Mertens

Na zijn debuut-ep Neon Gloom en de Stooges-cover I Wanna Be Your Dog, viel alles even stil voor Donny Woestenborghs van Such Beautiful Flowers.

Isolatie en conversatie waren de twee elementen die inspireerden om een remix te maken voor een band die hij al sinds hun eerste show 3 jaar geleden volgt. Jelle en Isa van Slow Crush kende hij al lang vanuit hun gedeelde roots in de punkscene. Een gesprek over wat de coronacrisis kan betekenen voor de muziekscene, het gemis aan live-optredens en gecancelde tours bracht de kans om met Such Beautiful Flowers aan de slag te gaan met de Slow Crush-track Drift.

Daar waar Isa’s stem in de originele versie gebed lijkt in een warm deken van delay en reverb, wou Donny net het omgekeerde doen. Hij bracht haar prachtige zanglijn naar de voorgrond, spon er schaarse, open instrumentale arrangementen rond, die traag bedachtzaam oplopen tot een crescendo van hoop, voorzien van de duister elektronische ondertoon waar Such Beautiful Flowers voor staat.

De rorschachiaanse videoclip die er bij hoort is zo goed als een gratis consult bij de psycholoog, een biecht bij de plaatselijke pastoor of een speeddate met je onbekende, toekomstige geliefde. Geen lyrics video, maar een rechtstreekse  bevraging van de luisteraar / lezer: “Ben je echt ok? En wat betekent dat voor je, OK zijn? Wanneer zei je voor het laatst sorry? Wat is je favoriete dier?  De laatste leugen die je vertelde? Voelde je je schuldig achteraf?…” Als laatste vraag zien we “Waarin geloof je?” opduiken, waarop de tegenpartij iets over zichzelf lost: “I want to believe in hope. Hope helps.”

Een welkome boodschap in een grijpend mooie, donkerromantische remix!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More