Home Belgisch Skyblasters brengen nieuwe single uit

Skyblasters brengen nieuwe single uit

by Björn Comhaire

De Genste Skyblasters bestaan al sinds 1984 en brachten in ‘87 hun nog steeds legendarische live-album uit. Zanger Edward Buadee en ‘ragga-dub-toaster’ Prince Far Out zijn van in den beginne de stemmen die mee bijdroegen tot de unieke sound van Skyblasters. Ze toerden jarenlang intensief in binnen- en buitenland, deelden het podium met topnamen als The Wailers, Black Uhuru, Working Week en Aswad, maar in 1993 duwden ze de pauzeknop in. In 2005 volgde een korte reünietour en de verzamel-cd Now And Then, met daarop de bekendste nummers.

In februari 2013 overleed drummer en stichtend lid Patrick De Witte, bekend als pdw van The Misters, van HUMO en televisie. Het unplugged mini-concert een jaar na zijn overlijden was de aanleiding voor een nieuwe start. In 2017 brachten ze een akoestisch live-album uit.

In het voorjaar van 2020 is het tijd voor een nieuwe single en een hernieuwde samenwerking met producer Peter Gillis. De single Just Another Day ademt frisse en zomerse vrolijkheid uit en kan je nu beluisteren via de streaming kanalen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More