Home Belgisch Scorpio Sessions selecteert Sofar

Scorpio Sessions selecteert Sofar

by Didier Becu

Sinds kort organiseert de Leuvense radio Scorpio hun wekelijkse sessies. Het concept is dat men op zoek gaat naar nieuw Belgisch talent zonder dat men zich beperkt tot stijl. De enige voorwaarde die men stelt is dat de muziek voor de Scorpio-sessies door maximaal twee man kan worden gespeeld. Naast de sessies is er ook plaats voor coverage op de radio, en eens de corona uit het land is verdwenen zal ook Luminous Dash aan dit project mogen meewerken. Wie zin heeft om deel te nemen aan deze unieke showcase kan zich alvast reeds inschrijven via Vi.be.

Een band die al een paar jaar onder de radar vertoeft en absoluut meer aandacht verdient is het Gentse Sofar. Via het nodige opzoekingswerk zijn we erachter gekomen dat de naam iets te maken heeft met The Sofar Channel en dat is dan weer een laag in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. Een term die trouwens perfect past bij de muziek van deze band. Breekbare indie dat je gerust kan onderbrengen in de categorie van Damien Rice, Marble Sounds of zo vele anderen. Luistermuziek met het juiste gevoel voor pop, maar dan wel met een meerwaarde die in het geheugen lijft voortdrijven.

De sessies worden nu op 7 april tussen 7 en 8 uur ‘s avonds uitgezonden en komen nadien ook op de Facebook en het YouTube-kanaal van Radio Scorpio. Aboneer je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More