Home Belgisch Popraad geeft artiesten en organisatoren een stem bij lokaal bestuur.

Popraad geeft artiesten en organisatoren een stem bij lokaal bestuur.

by Björn Comhaire

In Vlaanderen zijn meer dan 200.000 mensen in hun vrije tijd bezig met muziek. Waar acteurs, beeldende kunstenaars, dansers, fotografen, koren en harmonieën zich lokaal vaak sterk verenigen is dit voor (pop)muzikanten, dj’s en producers zelden het geval. Doordat ze niet verenigd zijn, zetelen muzikanten, dj’s en producers zelden in een jeugd- of cultuurraad en raken hun noden en dromen niet tot bij het lokale bestuur.

(c) Poppunt

Poppunt wil daarom de krachten bundelen met lokale besturen en zowel muzikanten als organisatoren oproepen om hun stem te laten horen en hun noden kenbaar te maken tijdens een Popraad, een nieuwe innovatieve inspraakmethodiek die elke stad of gemeente kan aangrijpen om het lokaal cultuurbeleid verder te verdiepen. Want met de juiste ondersteuning en samenwerking lokaal, kan de impact van deze talrijke en diverse groep op de lokale community groot zijn.

Lokale Helden, het project waarmee Poppunt allerhande organisatoren uitdaagt om op één dag hun lokaal muzikaal talent op een podium te zetten, bewijst namelijk al vier edities lang: inzetten op muziek staat gelijk aan inzetten op een betere gemeente. Het project toonde reeds in 274 gemeenten dat inzetten op muziek inwoners over generaties, culturen en (sociale) achtergronden heen samenbrengt, leidt tot meer samenwerking, een nieuwe (artistieke) dynamiek op gang brengt en bevorderlijk is voor het imago van een gemeente. Hier vind je de cijfers.

Er werden reeds succesvol Popraden georganiseerd in Deerlijk, Herent, Sint-Truiden, Kontich, Sint-Niklaas, Dilbeek, Dendermonde, Herentals, Herk-de-Stad, Leopoldsburg, Aarschot, Lier, Wetteren, Diest, Ieper, Knokke-Heist, Schaarbeek, Aalst, Hasselt en Oostende. Ontdek in deze video hoe de eerste drie Popraden er aan toe gingen.

Interesse voor een Popraad in jouw stad of gemeente? Stuur een mailtje naar lokalehelden@poppunt.be.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More