Home Belgisch BELTOON: BUDGET TRASH.

BELTOON: BUDGET TRASH.

by Didier Becu

Bij de beste tien van Humo’s Rock Rally raak je niet zo maar. Daar moet je talent voor hebben. Uit de editie van 2016 kwam er heel wat moois, bands die het vandaag helemaal lijken te maken. En dan hebben we het niet louter alleen om de winnaars (Whispering Sons), maar ook over zij die net naast de hoofdprijs grepen zoals Josephine of dirk. En natuurlijk Budget Trash.

Het talent zat er bij de West-Vlamingen overduidelijk in, alleen was het toen nog niet echt klaar welke muzikale richting ze uit wilden gaan. Maar dat lijkt met de komst van de nieuwe drummer Jente Pauwels helemaal in de juiste plooien te vallen, getuige deze nieuwe single Baroness.

Het nummer bevat de typische slacker- en surfpopinvloeden, maar je hoort vooral hoe ze in staat zijn om de perfecte song neer te pennen die op het einde nog eens aangedikt wordt met wervelende shoegazegitaren. Wij zijn onder de indruk, ook al hadden we het gewoon van hun verwacht. Onze beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More