Home Belgisch MOTOR!K, Zwijndrecht, Smoutpot (09/08/2019).

MOTOR!K, Zwijndrecht, Smoutpot (09/08/2019).

by Bart Verlent

Omdat de naamloze tape van Motor!k nu ook verkrijgbaar is op cd en vinyl via Out Of Line Records, gaf het trio Joeri Dobbeleir, Dirk Ivens en Dries D’Hollander een releaseshow in de zaal van Café Smoutpot in Zwijndrecht. Perfecte locatie om krautrock tot zijn recht te laten komen in het midden van de polders met op de achtergrond de industrie en de kerncentrale van Doel.

Foto © Luc Luyten

Motor!k nam ons mee op een donkere trip met op de achtergrond een voorbij flitsend landschap en daar dan nog stroboscoopeffecten bij. Elke song werd opgebouwd met een monotone bassequence waar Joerie Dobbeleir en Dirk Ivens zich ten volle op uitleefden met gitaar of synths en Dries D’hollander zorgde voor bezwerende ritmes.

Een indrukwekkend schouwspel met de perfecte soundtrack. Af en toe dachten we dat we flarden D.A.F. en Grauzone hoorden die door de mangel werden gehaald, maar dan met psychedelische gitaren. Maar ja, die zijn natuurlijk ook geïnspireerd door krautrockbands. Maar dit trio gaat verder dan deze term en nemen het genre op een avontuurlijke tocht.

Foto © Luc Luyten

Na afloop hadden we wel het gevoel dat dit optreden juist lang genoeg had geduurd. Want de songs lijken wel wat op elkaar. Maar op zich is Motor!k toch wel een unieke band om live aan het werk te zien.

Motor!k kan je nog live aan het werk zien op :

10/08 – Yellowstock Festival, Geel (uitverkocht)
30/08 – Gainsbar, Kortrijk
13/12 – Bim Festival, De Casino, Sint-Niklaas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More