Home Belgisch OP DE GENTSE FEESTEN (22): PAARD..

OP DE GENTSE FEESTEN (22): PAARD..

by Didier Becu

Zeg Jef, is er ook wat op de Gentse Feesten te beleven voor de jazzliefhebbers? Ja hoor, en dan hebben we het niet over dixiedeuntjes van mensen met strooien hoedjes, maar wel van het grensverleggende kaliber.

(c) Björn Comhaire

Op 27 juli mag De Koer de Spiegeltent op het Baudeloopark cureren en dat levert heel wat moois op! Jean De Lacoste & Karen Willems, het voor ons volslagen obscure Frankie (maar als ze zeggen dat hun performance tussen performance en concert ligt dan wekt het onze belangstelling), de Krautrock-ontdekking die Slumberland is en als afsluiter om één uur Paard.

Het afhaken van de zieke Sting was misschien wel het hoofdthema van Gent Jazz, maar ook dit Gentse trio dat bestaat uit Wim TJ Segers (Compro Oro, FES), Owen Perry Weston (Coely) en Sigfried Burroughs liet een meer dan goede indruk na. Kenners duiden hun dan ook wel eens als band om in het oog te houden. Volgens de letters van de definitie is Paard jazz, maar dat zal ook wel iets te maken hebben dat alle muziekjes die niet in woorden te vatten zijn simpelweg als jazz worden geklasserd, want bij Paard hoor je minstens evenveel invloeden van hiphop, funk en elektronica. Over grapjes van paarden en gangen houden we wijselijk onze mond.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More