Home Belgisch Nieuwe single voor Homegirl.

Nieuwe single voor Homegirl.

by Felix Sandon

Terwijl de groep naarstig werkt aan hun eerste album, dat volgend jaar klaar moet zijn, brengt het Limburgse viertal Homegirl op 29 maart een nieuwe single in eigen beheer. Eén zwaluw maakt de lente niet maar een nummer van Homegirl blijkbaar wel. Ook al zingt frontvrouw Ellen Steegen over “A day in November”, toch heeft Bodyguard de sfeer van één van die eerste warme avonden van het jaar. 

Foto: (c) Leen Hoogmartens

Het meeslepende ritme, de jengelende gitaar, de tintelende synthesizers en Ellens zachte, hoge stem maken hier een betoverend nummer van. Surrealistische zinsneden als “You are sleeping fully dressed in the shower” en “You are dreaming seven unicorns in the graveyard” laten je de tijd helemaal uit het oog verliezen. Dromerig ontwaken we ergens aan het eind van de ochtend, of gaan dan pas slapen.

Bij het nummer hoort ook een fascinerende videoclip, geregisseerd door Jip Jasmijn Heijenga en schijnbaar opgenomen op een oude videocassette. De felle kleuren en bevreemdende beelden (waarom danst Ellen met zo’n enge pop? En van wie is dat ingezwachtelde gezicht?) geven het nummer een heel andere lading mee: die van een cultfilm over een smachtende, uit de hand gelopen liefde. 

Zoveel klasse, dat belooft voor de rest van het album. Met de muziek van Homegirl mogen lente en zomer eeuwig duren, maar laat het toch ook maar snel genoeg 2020 zijn. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More