Home Belgisch Nieuwe single Hydrogen Sea: Decoherence.

Nieuwe single Hydrogen Sea: Decoherence.

by SANDRA REGENT

Hydrogen Sea, de betere dromerige elektropop, made in Belgium. In afwachting van hun nieuwe album Automata, dropt de ondertussen vijfkoppige band nog een nieuwe single: Decoherence. Letterlijk vertaald: onsamenhanged, verward. Zelf noemen ze het de soundtrack voor een end-of-the-world-party. Na één luisterbeurt heb je onmiddellijk door waarom.

Chaos, verwarring en vertwijfeling zijn de gevoelens die het nummer teweegbrengen. Decoherence heeft dan ook een donkerdere sound dan hun vorige werk met een synthdeuntje dat klinkt als een klok die aanhoudend aftelt naar een onvermijdelijk, episch einde. De hypnotiserende synths, dwingende percussie en subtiele baslijn voeren je mee op een mysterieuze, kosmische trip met een obscure ondertoon. Het frêle, etherische stemgeluid van frontvrouw Birsen Uçar versus het onheilspellende gehuil klinkt fascinerend.

Autamata wordt op 12 april gereleased via Unday Records. Benieuwd of de rest van de tracks even spannend en mysterieus klinken.  

 Op 25 april kan je de nummers van het nieuwe album gaan beluisteren in de Ancienne Belgique en op 25 mei in Melkweg, Amsterdam.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More