Home nieuws Nieuwe plaat van Jane’s Addiction met originele line-up zeer waarschijnlijk

Nieuwe plaat van Jane’s Addiction met originele line-up zeer waarschijnlijk

by Didier Becu

Jane’s Addiction ging in 1991 officieel uit elkaar, maar in de loop der jaren zijn er al veel reünies geweest en een paar albums. De klassieke vierkoppige line-up is er echter niet in geslaagd om lang genoeg bij elkaar te blijven om nog een plaat uit te brengen. Daar komt nu misschien verandering in.

In mei speelde Jane’s Addiction hun eerste klassieke line-up show sinds 14 jaar. Vorige maand brachten ze Imminent Redemption uit, het eerste nieuwe nummer van de vier sinds 1990. Gitarist Dave Navarro zegt dat ze waarschijnlijk weer een album gaan maken, hun eerste sinds hun zwanenzang Ritual De Lo Habitual uit 1990.

David Navarro © Hans Vermeulen

Twee jaar geleden keerde originele bassist Eric Avery voor het eerst sinds 2010 terug bij Jane’s Addiction. Maar toen de band zich voorbereidde om op tournee te gaan met de Smashing Pumpkins, kondigde de band aan dat Dave Navarro niet aan de tournee kon beginnen vanwege een langdurige COVID. Jane’s Addiction toerde dan noodgedwongen met invallers Troy Van Leeuwen en Josh Klinghoffer

In een interview met Rolling Stone zei Navarro die er ondertussen wel bij is: “Ik denk dat een nieuwe plaat met de originele line-up waarschijnlijk wel zal gebeuren. We hebben materiaal opgenomen. Ik weet niet precies hoe we het gaan doen, of het een nummer per nummer wordt, of dat we meteen voor een volledige plaat gaan. Het songwritingproces is echt veranderd dankzij de technologie. Vroeger stond alles op reel-to-reel, dus moesten we alle vier in de opnamestudio zijn om iets te kunnen opnemen. Dat heeft wel iets magisch en speciaals, want alle tapes zijn live en iedereen speelt samen en de tempo’s fluctueren. Maar de technologie van nu stelt ons in staat om individueel aan ideeën te werken en dan hebben we een veel concreter concept van waar we heen willen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More