Home Belgisch Nieuwe ontdekkingen in Luminous Belge.

Nieuwe ontdekkingen in Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

Het is niet omdat de festivalzomer volop aan de gang is dat de Belgische muziekindustrie op zijn gat ligt. Integendeel! De ene goeie plaat na de andere vliegt ons om de oren. Het is moeilijk kiezen, dus dat gaan we dan ook niet doen. We voegen al dat talent van eigen bodem gewoon week na week toe aan onze Spotify playlist zodat jullie al dat moois kunnen blijven ontdekken.

Pianist, producer/dj Bart Van Meulebroeck aka Nevel is oorspronkelijk Oost-Vlaming maar woont al 13 jaar in de regio Hageland. De man is zo onder de indruk van zijn omgeving dat hij er een dubbel-cd, The Hageland, over maakte met 20 sfeervolle elektronische tracks van ambient, lounge tot kraut en dub. Elk nummer heeft een Hagelandse straat- of plaatsnaam die voor de nodige inspiratie zorgden. Wij kozen voor het magische Tafelbos dat perfect past bij de natuurfenomenen van de voorbije week.

Omdat Luminous Belge niet in hokjes denkt, vonden we dat de bombastische, donkere future bass van Fär met Throw Them Out niet mocht ontbreken. Of kunnen we niet buiten de indrukwekkende opmars van The Germans die met William een sterk staaltje experimentele muziek afleveren. Een zinderende, sexy, opzwepende track met een heerlijke groovy afrobeat die ons helemaal in trance brengt. Live nog indrukwekkender!

Of we gooien het gewoon over een totaal andere muzikale boeg met de psychedelische indiepop inclusief sixties-vibes van Hulder. Is this the End? Laten we hopen van niet want wij willen nog meer van dat fraais horen.

Afsluiten doen we deze week in schoonheid met de melancholische indiefolk van Romanie. Met het breekbare, intieme Brunt brengt ze de rust terug in ons hoofd. De Gentse laat ons genieten en wegdromen dankzij haar prachtige stem en eenvoudige, oprechte songs.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More