Home Grensverleggers Uitheems Geduister #45.

Uitheems Geduister #45.

by Nel Mertens

Ondertussen zijn we alles relativerend bijna onderkoeld, maar nog nooit was het zo heet dan de voorbije week. Verzengend bezingend klinkt ook het Uitheems Geduister, met nieuws van Bela Goosy, The Noise In Silence, New Model Army, Then Came The Rain, Chelsea Wolfe, Bragolin en Kiss Of The Whip.

BELA GOOSY

Wie een regelmatige Uitheems Geduister-lezer is, kent hem wel, Fransman Bela Goosy, van The Bluebeard’s Castle, die ook solo in recordtempo diepdonkere nummers produceert.

Ook in juni en juli componeerde hij vlijtig, waardoor hij net opnieuw een nieuw album met 15 nummers klaar heeft: Blank. Enjoy in darkness!

Het nieuwe album is te beluisteren en gratis te downloaden via Bandcamp

Facebook / Bandcamp

THE NOISE IN SILENCE

Hun geruis in de stilte bekoorde ons een maand geleden meteen, wanneer we het debuutalbum Framing van The Noise In Silence te horen kregen. Het artistieke project van Kim Holm (CrackDown) en Magnus Karmark heeft volgens ons heel wat in petto met hun poëtische, modulaire soundscapes.

Deze week brachten ze een nieuwe videoclip uit bij het nummer Open Up. Repetitieve ritmes zuigen je mee in een bijna rituele dans, terwijl bleeps en alarmerende signalen ons verontrustend uit die trancy mood halen.

Facebook / Bandcamp

NEW MODEL ARMY

Een nieuwe single van New Model Army van hun aankomende album From There! Met Never Arriving kruipt de band opnieuw in hun story-telling-modus en neemt je mee in een vijf minuten durende reis met drijvende ritmes, welluidende gitaarlijnen en atmosferische passages die de tekst een leven op zich schenkt.

From There verschijnt op 23 augutsus digitaal, op cd en op vinyl bij earMUSIC, waarna een Europese tour volgt.

Facebook / Website

THEN CAME THE RAIN

Vorig jaar kregen we van de Franse colddwaveband Then Came The Rain het prachtige album Eigengrau te horen, waarop het knappe nummer Dystopia prijkt.

Bij dit nummer hebben ze nu een nieuw ep Dystopia klaar, met zeven remix-versies van drie tracks door Nicolas Albin zelf, DJ FACT.50 en Eleanor Lattner-Albin.

Facebook / Bandcamp

CHELSEA WOLFE

Vorige maand kregen we de eerste veelbelovende track The Mother Road te horen van Chelsea Wolfes aankomende album  De tweede song hieruit, American Darkness, is op zijn minst al even veelbelovend te noemen.

De videoclip is gemaakt door Karlos Rene Ayala en alles draait om ‘verbinding’: mensen die vooral mooi zijn in het zichzelf zijn en toch graag ingaan op de vraag “Won’t you dance?”. Voor Wolve is het ook een hommage aan een scene uit de film Magnolia van Paul Thomas Anderson én zit de clip vol verwijzingen naar tarotkaarten. Zelf neemt ze in de clip de rol van zowel de gek als de hogepriesteres op zich.

Haar zevende album Birth Of Violence verschijnt op 13 september op het Sargent House label. Het komt uit op cd en in gelimiteerde editie op colored vinyl en je kan het nu reeds bestellen.

Facebook / Website

BRAGOLIN

De Nederlandse pospunk-/darkwaveband uit Utrecht heeft een nieuwe videoclip uit! Bragolin brengt met The End Dwells In Us All een nieuw nummer dat verschijnt op hun nieuwe album Let Out The Noise Inside dat er bijna aankomt. Voor dit album werkten ze samen met Adam Tristar. Het verschijnt in augustus bij Young & Cold Records.

In de videoclip zien we beelden die maar al te graag in clips binnen het genre gebruikt worden, uit de film Psycho van Alfred Hitchcock (1960). Ook Bragolin werd door de film geïnspireerd voor dit nummer dat een prachtige fatalistische sfeer uitademt.

Facebook / Website / Bandcamp

KISS OF THE WHIP

De zwevende, ijle stem rijkt weer breed in het nieuwe nummer Set Yourself Aside van het postpunk-/darkwaveproject van de Amerikaanse Tristan Victor. Met atmosferische synths en melancholie neemt hij je via knappe lyrics mee in een melancholisch, doch energiek nummer.

“When I see myself in your eyes tonight I just want to go blind.”

Facebook

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More