Home Belgisch METAL MOLLY is in 2025 weer (even) samen

METAL MOLLY is in 2025 weer (even) samen

by Luminous Dash

Omdat relevante muziek maken niet het meest relevante is wat een band dezer weken kan doen, sluit Metal Molly netjes aan bij de reunie-trein van 90s-bands die dezer weken voorbijtuft (zie ook : Oasis, Das Pop, e.a.)

Dertig jaar geleden verscheen hun debuutalbum Surgery for Zebra en dat leek hun een goede gelegenheid om de plaat op vinyl te persen (voor de eerste keer…) en een paar (laatste) shows te spelen.

In Europa kwam het album uit op Brinkman Records (waarop onder andere Bettie Serveert en Nemo zaten), en in de USA op het Silvertone/Zomba label met als labelgenoten onder meer The Stone Roses en John Lee Hooker  (John Lee Hooker hebben we nooit ontmoet maar The Stone Roses ook niet).

Daarop stond hun cult(?)hit Orange dat voor een stel net-twintigjaren prachtige rock-n-roll deuren openden : een sh*tload aan festivals (twee maal Werchter (toen nog T/W), Pinkpop, Lowlands…, voorprogramma’s van David Bowie, Therapy? en Bush, alsook een Europese toer langsheen schone clubs samen met Nick Cave’s B-ploeg Gallon Drunk.

Omdat beide Metal Molly-periodes een beetje rommelig waren geëindigd (in 1997 wegens implosie in de band aka “metaalmoeheid wegens te snel naar de top” en in 2000 wegens het faillissement van de platenfirma (niet hun schuld), hadden ze de afgelopen jaren toch ‘goesting’ om nog eenmaal de nog niet té oude knoken nog eens op een podium te (laten) hijsen. Voor zomerfestivals bijvoorbeeld. En een goedgevulde najaarstoernee.

Ze hebben al stiekem een try-out gedaan en daar klonken ze naar verluidt verdacht veel als hun oude zelve.

Deze shows zijn al bekend:

28/02 Café Arsenaal, Mechelen (try-out + party)
20/03 Den Bussel, Keerbergen
28/03 Casino, Sint-Niklaas
29/03 De Posthoorn, Hamont-Achel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More