Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Marvett, Fulco, Shtevil, AaRON en Nordmann vervoegen de Luminous Belge lijst deze week. Het zouden superhelden kunnen zijn, maar nee het zijn Belgische bands die over andere superkrachten beschikken namelijk het maken van goede muziek.

Van rock is weinig sprake op I Love You van Marvett. Het is een vrij toegankelijk nummer met een catchy refrein en zelfs een reggae stuk. Deze song zit goed in elkaar en blijft lekker hangen.

Met gevoel voor humor en relativering kaart Fulco onderwerpen aan die hem nauw aan het hart liggen en geeft, op zijn eigen discrete manier, zijn mening over de kleine dingen des levens. Dit doet hij ook op Faam, eindelijk een reden om te bestaan.

Een statement maken dat doet SHTEVIL met Who I Am. Het nummer gaat over hoe onaangename mensen en moeilijke tijden ons soms meer vormen en weerbaar maken dan het geluk dat ons in de schoot valt. Dat statement maakt hij met een dijk van een nummer, waarin zoals altijd de invloeden van klassieke rockhelden Led Zeppelin, The Black Crowes en Grand Funk Railroad te horen zijn net zoals Marvin Gaye en Al Green

AaRON brengt met The Flame een electropopnummer, met diepe metalen die klinken als verstoorde hartslagen. De spanning in duistere melancholie zit hem net in die sluimerende duisternis en het klare licht in de vocals die plots hoog en fijn opgedreven worden met ritme loops die recht van op de dansvloer komen. 

Cryptonym van Nordman is stevige jazzy rock met een dreunende, van een gezonde portie distortion voorziene basklank met daar bovenop een gillende saxofoon.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More