Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De zon draait op volle toeren en wij worden deze week niet alleen getrakteerd op de nodige vitamine D maar ook een injectie van Belgische kwaliteitsmuziek in onze Luminous Belge spotify lijst. Deze week zijn het Dans Dans, Lake Suburbia, Go! Go!! Durango!!!, Maarten VX en Steiger die onze oren strelen.


Cinder Bay is het ideale voorsmaakje dat de heren van Dans Dans ons voorschotelen. De song balanceert tussen verbinding, passie en samenhorigheid. Het subtiele gitaarspel in combinatie met de drums en bas zet meteen de toon en zorgt voor een intieme en dromerige sfeer. Cinder Bay wordt nog krachtiger wanneer het nummer uitbarst met intens gitaarwerk dat overvloeit in een fluïde gitaarsolo. Dans Dans is heer en meester in dit magisch samenspel.

In Leap probeert Sander Mangelschots van Lake Suburbia het perfecte evenwicht te vinden tussen emotie en intelligentie. Daar slaagt hij wonderwel in, we horen een song die ons meesleept naar een intieme droomwereld. Leap gaat over toewijding, knopen doorhakken en het accepteren van de imperfectie. Van dat laatste is er alvast niks te horen want Leap is een sterk nummer dat ons best kan bekoren. De verfijnde song zou zeker niet misstaan als soundtrack bij een serie of film.

Go! Go!! Durango!!! is het project van de Antwerpse singer-songwriter Thomas Meeuwis. Hij treedt al sinds 2012 op onder deze naam. In oktober verscheen zijn debuutsingle The Face That You Wear waarin we kennismaakten met zijn indrukwekkend geluid en zijn subliem songschrijverstalent. Ook de tweede single Yours To Ruin is een prachtig pareltje. Thomas heeft een zalige, helende stem die perfect past bij deze warme compositie. Ook de knappe gitaarpartijen klinken imposant.

Het nummer Cocoon van Maarten VX wordt mooi langzaam opgebouwd met sfeervolle soundscapes en delicate beats. Ook al duurt Cocoon langer dan vier minuten, van ons mag deze knappe track nog dubbel zo lang duren. Maarten weet de perfecte vibe neer te zetten en iets op te bouwen dat blijft boeien.

Lambda is de nieuwe single van het Gentse jazztrio Steiger, voorloper van het nieuwe bandalbum dat met de naam The New Lady Llama werd bedacht. De derde langspeler van het driemanschap. Niet vies van het schaamteloos exploreren van het landschap tussen jazz, electro en poprock. Het aftasten van grenzen is zoveel interessanter dan continu in je eigen vertrouwde kot blijven zitten. En dat hebben deze jongens goed begrepen.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More