Home Singles CHACKIE JAM – Don’t Dance

CHACKIE JAM – Don’t Dance

by Bart Verlent

Het was alweer een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hebben van de ‘guilty pleasure synthpop’ van Chackie Jam. Het afgelopen jaar kon de band nog een paar keer optreden maar daar bleef het ook bij. Nu hebben ze toch weer een nieuwe single klaar.

© Chackie Jam

Ondanks de titel daagt Don’t Dance je uit om net wel te dansen, en wel zonder schaamtegevoel of nadenken. Een optimistisch nummer (zoals alle Chackie Jam songs) om ons allen even uit het diepe gat te trekken en te doen dromen van zwoele, zomerse avonden waarop alles terug kan.

Net zoals de andere composities van deze band is deze single ook weer lekker kitchy synthpop van het hoogste niveau. Het nummer doet de zorgeloze pop van de jaren 80 herleven. Met funky synths en zalige stemmen kunnen ze iedereen zeker weer aan het dansen krijgen.

Van Chakie Jam zijn we gewoon dat ze “shiny happy people” muziek maken. In deze bijzondere tijden is het misschien wel het juiste medicijn om even wat licht te zien.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More