Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Stay Idle, Mooneye, Fenomeen, Rotzak en Junior zijn de bands die deze week onze Luminous Belge lijst aanvullen. Topkwaliteit van eigen bodem, wij van Luminous Dash zeggen ‘give it a spin!’

De debuutsingle van Stay Idle So Tame klinkt allesbehalve als een tamme riedel. Dit is rock-‘n-roll die stijf staat van de adrenaline en het loeiharde gebrul van zwaar overstuurde spastische gitaren.

Mooneye lost een nieuwe single die hij opnam samen met kersvers Humo’s Rock Rally-winnaar en grande dame in wording, Meskerem Mees. Op Bright Lights horen we Michiel Libberecht die vocaal schittert en Mees die backingvocalgewijs de kroon op het werk zet. De synergie tussen de twee is er in voetbaltermen één van een gouden spitsenduo.

Tekstueel gaat Rheno Fenomeen met kotsbeu heel diep wat het een vrij donkere song maakt. Zijn woorden zijn rauw, puur en eerlijk. Anders hield de muziek vrij luchtig zodat de song niet te zwart wordt. Rheno rapt zijn woorden met zo’n mooie flow dat de muziek en de woorden één worden. Het is echter vooral een intense song die nog even nazindert.

Voor wie dit de eerste kennismaking is met Rotzak: Timebomb is kort en krachtig. Het nummer gaat over de huidige tijden waarin polarisatie bijna het nieuwe normaal wordt. Aan de andere kant belicht het het dagelijkse interne gevecht dat we steeds moeten aangaan met onszelf en anderen. Ideaal in deze tijd, waarbij menigeen rondloopt als ware hij/zij een -jaja, komt ie – tikkende tijdbom.

In de nieuwe single van Junior Reiko (Oh My Friend) beleeft de groep een zorgeloze zomer. Het is een feelgood nummer met een lekkere americana-indie rocksound waarin we echo’s horen van Kurt Vile, Bright Eyes en Wilco. Ze brengen een weids, dromerig geluid. De knappe stem van Hofmans kan ons altijd bekoren.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More