Home nieuws Lio is back

Lio is back

by Hendrik Hindrex

Tekst : Hendrik Hindrex

Lio is jarig! Vandaag wordt Vanda Maria Ribeiro Furtado Tavares de Vasconcelos, zoals Lio volgens haar zwembrevet voluit heet, 62 jaar jong.  De postergirl van de Belpop zal wel voorgoed bekend blijven om haar fruitige liedjes zoals Amoureux solitaires en La reine des pommes.

Portret door @ marcantoinecoulon

Haar meer recente werk kreeg niet de aandacht die het verdient. En toch is Lio canta Caymmi uit 2018 een meesterwerk.  Het bevat liedjes van de Braziliaan Dorival Caymmi. Caymmi is in Belpop-land nog het meest bekend van Retirantes, het beginliedje van de tv-serie Isaura.  

In 2022 verscheen Banana safe, een remake van haar grootste hit Banana Split, ten voordele van Sidaction.

Niet veel later zat Lio zonder platencontract.  Een Crowdfunding via www.kisskissbankbank.com bracht soelaas.  Tot 24 juni kunnen fans daar nog terecht om het nieuwe album of een t-shirt te bestellen.  Een – het blijft Lio natuurlijk – Soutien banana ticket behoort tot de mogelijkheden.  Daarmee kan een apéro met Lio in Parijs gewonnen worden.  De actie blijkt nu al een succes: de cd wordt verwacht in maart 2025.

Nog meer nieuws van Lio: ze staat binnenkort ook op de Brusselse planken.  Het Théâtre de la Toison d’Or pakt uit met Playlist, een toneelstuk van Albert Maizel.  Het is het verhaal van een rockband: aan de toeschouwer om uit te maken of er een lien is met Lio. Het belooft volgens de website een geinig stuk te worden in de sfeer van No future. Maar vooral ‘geen playlist zonder muziek’.  Te bekijken van 17 oktober tot 23 november.  

Théâtre de la Toison d’OrInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More