Home nieuws Kritische Kinky Star podcast: Status Quoi

Kritische Kinky Star podcast: Status Quoi

by Nel Mertens

De status quo van de muziekindustrie. Status quoi? Inderdaad. Vanaf vrijdag 28 mei wordt er in de diepte gepraat en wel vanuit het Gentse Muziekcentrum Kinky Star. De nieuwe podcast van Kinky Star draait om deze vraag: “Wie heeft er baat bij de status quo én wie lijdt eronder?” Elke aflevering wordt een nieuwe gast uitgenodigd die een link heeft met de muzieksector. Samen met hun gasten praten Ange en Michelle over thema’s als mentale gezondheid, burgergate en het belang van playlists.

Voor de eerste aflevering op vrijdag 28/5 geeft Iris Wyckmans van Studio Brussel een rondleiding in het Vlaams muzieklandschap en praat ze over hoe radiozenders, productiehuizen, Spotify en Live Nation het muzikaal ecosysteem beïnvloeden. De term ‘ethische playlist’ wordt besproken, hoewel Kinky Star zich daarnaast ook bewust is van de ironie dat je deze podcast ook via Spotify beluisterd wordt.

In de volgende afleveringen ontleden ze samen met Milena Maenhout (muziekjournaliste bij o.a. Focus Knack) de muziekjournalistiek en de impact die reporters hebben op de carrière van artiesten. Ook multidisciplinair artiest Jaouad Alloul komt praten over wat het betekent om je mentale gezondheid op peil te houden. Er volgen inzichten van iemand met een dieper begrip van de menselijke gesteldheid: “mensen zijn veel”. En tenslotte wordt ook Burger Records op de plank gelegd en de grensoverschrijdende etterbuil die vorige zomer daar gebarsten is.

De Kinky Crew heeft dus heel wat te bespreken en wij krijgen voer om kritisch over na te denken.

Beluister de podcast via deze links: Spotify / Stitcher / Google Podcasts / Podcastluisteren.nl / TuneIn.com

*Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More