Home Singles GIRL IN RED – Body And Mind (Kobals Music/V2 Records)

GIRL IN RED – Body And Mind (Kobals Music/V2 Records)

by Bart Verlent

Op 22-jarige leeftijd debuteerde de Noorse Marie Ulven, alias Girl In Red, met de ep Chapter 1. Drie jaar later brengt ze haar debuutalbum If I Could Make It Go Quiet uit. Het album werd geproducet door niemand minder dan Finneas, de broer en songschrijver van Billie Eilish. Hij heeft het geluid van de Noorse singer-songwriter serieus beïnvloed want op de nieuwe songs klinkt Girl In Red meer als een kopie van Eilish. Hetzelfde geldt voor deze Body And Mind.

© Girl In Red

Dit nummer was voor Ulven een uitlaatklep om neer te schijven dat ze nu beter begrijpt hoe de wereld in elkaar zit. Ze heeft zich gerealiseerd dat ze maar een mens is en dat de buitenwereld haar gemakkelijk kan beïnvloeden, ook al had ze dat eerst niet door.

Body And Mind is naar Girl In Red-normen een vrij donker nummer dat beter zou passen bij Billie Eilish dan bij de vrolijke indie-songs van Ulven. Met logge beats en donkere synthlagen sleept het nummer zicht voort zonder hoogtepunt. De originaliteit van de debuutep is volledig verdwenen op deze single, wat zeker een spijtige zaak is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More