Home nieuws Herfstprogramma in STUK begint vorm te krijgen.

Herfstprogramma in STUK begint vorm te krijgen.

by Björn Comhaire

De najaarsprogrammatie van STUK in Leuven begint stilaan vorm te krijgen. Volgende concerten staan op het programma.

STUK START – 26 en 27 september
Tien live acts, vier immersieve sound- en laserinstallaties, twee stomende club nights… STUK opent het seizoen met een gratis(!) festival vol muziek, dans en kunst. Alvast een kleine preview: er knalt nineties rave uit een Decap-orgel, de gemaskerde saxofonisten van Blow 3.0 jagen het kwik de hoogte in met hun opzwepend electrojazz en de Amsterdamse KI/KI blaast het dak van de Ensemblezaal. Elektroveulen Yusuf en Keyboard King Rizan Saïd (van Omar Souleyman) mogen de kroon op dit dampende feestje zetten.

Promofoto (c) STUK

Mary Lattimore + Adriaan De Roover (fka Oaktree) – 5 november
Mary Lattimore (Los Angeles) evoceert met haar grote 47-snarige concertharp dromerige mijmeringen, landschappen en ontmoetingen. Pitchfork publiceerde een treffende review van haar laatste album.
Adriaan De Roover gaat niet langer als Oaktree door het leven, en breekt zijn stiltejaar op de best mogelijke manier: met een nieuw album.

Caterina Barbieri + Milan W. & Tulnic Ensemble (Europalia Romania) – 3 oktober
Belgisch debuut van het Italiaans-Berlijnse synthesizer-fenomeen Caterina Barbieri, door Pitchfork omschreven als één van de meest unieke nieuwe stemmen in synthesizer-muziek. Eén van de hoogtepunten van Europalia Roemenië 2019 is de samenwerking tussen de Antwerpse elektronica-tovenaar Milan W. en een Roemeens tulnic-ensemble met vijf vrouwen. De tulnic is een drie-meter lang blaasinstrument, vergelijkbaar met de alphoorn. Milan W. verbleef in de Transsylvaanse bergen om zich te verdiepen in het instrument. Het resultaat is een gloednieuwe compositie, in première te horen in STUK.

Helado Negro + Support – 31 oktober
Na een wereldtournee met Beirut keert Helado Negro terug naar België met zijn zesde (en naar verluidt beste!) album This Is How You Smile. De latino die opgroeide in Miami mijmert in dromerige synth-folk pareltjes over identiteit en machtsverhoudingen. Helado Negro brengt een verhaal van diepe liefde, zelfrespect en verbeelding. Zijn vibrerende bariton-stem meandert tussen rijke orkestraties van fluwelen synths, lo-fi gitaren en folky blazers.

Coverfoto: (c) STUK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More