Home ReviewsAlbum Reviews AETHERIUM NEBULA – Glacialis Mundi (Winter-Light)

AETHERIUM NEBULA – Glacialis Mundi (Winter-Light)

by Patrick Bruneel

We bekijken aandachtig de hoes van Glacialis Mundi, voor zover we hebben kunnen napluizen het debuut van het multi-mediaproject Aetherium Nebula. Dan Barrett is de creatieveling die zich erachter verschuilt en alleen al het ontwerp van de hoes voor zijn cd neemt ons voor hem in.

Als we dan ook nog eens kijken naar de dystopische landschappen die de man creëerde bij zijn nummers op YouTube, zijn we helemaal verkocht. De beeldtaal die hij gebruikt zit helemaal in de lijn van wat wij linken aan superieur artwork voor de betere sciencefiction verhalen. Dat is uiteraard ook wat de man zelf intrigeert: harde SF die te situeren valt in een literaire context.

We zijn zelf een groot liefhebber van dit soort afbeeldingen en ook SF kan ons nog steeds in hoge mate boeien. Een match, zeker als de muziek ook nog blijkt mee te vallen.

Barrett, die ook onder de noemer Worms Of The Earth al eens enkele stervelingen weet te bekoren, kiest voor een wereld in een verre toekomst, een soort cyberpunk SF. Een reis door een hard bevroren wereld met eeuwige stormen, ijzige oceanen, ondergesneeuwde tempels en moeilijk begaanbare, niet te overziene of te overbruggen vlaktes. Een futuristische ode aan het SF-genre.

Muzikaal vertaalt zich dat in een mengeling van drones, dark ambient, IDM en industrial waarin hier en daar ijzig doordringende stemgeluiden zitten vervat.

Barrett wil niet dat we wegdromen maar dat we leren hoe een onherbergzame wereld zou kunnen aanvoelen. Dit album is dan ook een ideale soundtrack die ook zonder het tegelijk lezen van een degelijke SF-roman indruk weet te maken.

BANDCAMP / WEBSITE / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More