Home nieuws DENNIS TYFUS – Satellite Of Lard (Tim Van Laere Gallery)

DENNIS TYFUS – Satellite Of Lard (Tim Van Laere Gallery)

by Jos Buersens

Toen we onlangs huiswaarts op de bus van Antwerpen zaten, maakten we een medepassagier erop attent zijn mondmasker tijdens de busrit correct te dragen. “Krijg de tyfus!”, schreeuwde de man ons toe. Ieder weldenkend mens zou op dat moment geschoffeerd en verbolgen zijn na het krijgen van een dergelijke opmerking. Wij? Na enkele uren daarvoor de nieuwe expo van Dennis Tyfus te hebben bezocht, kunnen wij enkel reageren met de woorden: “Bedankt mijn beste maar dat mogen voor ons gerust twee Tyfussen zijn als het kan!”

Foto: Jos Buersens

Wie wat bekend is met de Antwerpse muziekscene, en ver daarbuiten, heeft ongetwijfeld de naam Dennis Tyfus al wel eens horen vallen. Graficus, labelbaas, kunstenaar, platenboer, surrealist, muziekmaker, concert-organisator, tatoeëerder, … en zo gaan de beroepsactiviteiten waar de Antwerpenaar zich schuldig aan maakt nog wel een tijdje door. Dat veel van de bovenstaande activiteiten voor Tyfus gedurende 20-21 onvoltooid verleden tijd waren, hoeven wij jou niet te vertellen. Dat hij de vrijgekomen tijd productief wist in te vullen, blijkt uit zijn nieuwste expositie Satellite Of Lard.

Een dertigtal grote werken prijken op de muren van de Tim Van Laere Gallery op het Nieuw-Zuid te Antwerpen. Vier van deze werken zijn overigens dermate gigantisch dat ze volgens ons makkelijk het vaccinatiecentrum voor de ganse provincie Antwerpen hadden kunnen huisvesten. Het centrale thema van de werken? Dat is Tyfus zelf of toch een karikaturaal alter ego dat hij van zichzelf creëerde en dat in allerlei benarde en surrealistische situaties geplaatst wordt.

Foto: Jos Buersens

Om de belevingsfactor van de expositie nog te verhogen, voorzag Tyfus ook nog enkele installaties waarin hij de draak steekt met realisme, the fab four, de menselijke nieuwsgierigheid en huisdieren allerlei.

Waarom je je met een rotvaart alsnog naar deze tentoonstelling moet reppen? Wel, de tekeningen zijn sowieso een visueel hoogstandje maar het is vooral de totaalbeleving die het hem doet. De installaties en tekeningen complementeren en versterken elkaar waardoor je je echt even in een andere wereld waant. Sommige van de installaties zijn trouwens ook akelig realistisch, zoals je op de eerste foto kan zien.

Nog tot en met 15 juli kan je voor deze prachtige expositie terecht in de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen. Hieronder hebben we je alvast van enkele relevante links voorzien met betrekking tot Dennis Tyfus en de voorgenoemde expositie.

Foto: Jos Buersens

Het toeval wil dat we tijdens onze wandeling naar de bushalte dan ook nog eens het huis van Tyfus passeerden. Hoe we dat weten, vraag je? Wel, we verwijzen je graag naar de bovenstaande foto.

Toeval? Nee hoor, Satellite Of Lard!

DENNIS TYFUS: FACEBOOK / INSTAGRAM ULTRA ECZEMA: BANDCAMP / WEBSITE DE NOR: FACEBOOK TIM VAN LAERE GALLERY: FACEBOOK / WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More