Home nieuws Debuutplaat Chantal Acda krijgt na 10 jaar een nieuwe release

Debuutplaat Chantal Acda krijgt na 10 jaar een nieuwe release

by Björn Comhaire

Ondertussen alweer 10 jaar geleden bracht Chantal Acda haar debuutplaat Let Your Hands Be My Guide uit bij Gizeh Records.

“It will be you / to know where you are going / flowers to grow instantly.”

Zo zong Chantal Acda in 2012 in Parijs, rug aan rug met Nils Frahm, met twee op een pianokruk, elk aan een klavier. Onder de pianopartijen liet Adam Wiltzie een gloed van orgel en strijkers weerklinken.

In die tijd vormden Acda en Wiltzie het duo Sleepingdog. Tot dat moment was het een refrein in Acda’s muzikale leven: in duo-projecten spelen, met fantastische muzikanten. Een week na het concert in Parijs vroegen Nils Frahm en Gyda
Valtysdottir
om even te skypen. Behalve de helft van een duo, wie was zij zelf? Het werd tijd om iets onder haar eigen
naam uit te brengen, vonden Frahm en Valtysdottir. Niet langer schuilen achter anderen, maar kwetsbaarheid zoeken.

Niet lang daarna vertrok Chantal Acda naar Nils Frahm in Berlijn. Samen met Gyda Valtysdottir, Peter Broderick en
Shahzad Ismaily nam ze er haar eerste album onder eigen naam op. Dat werd Let Your Hands Be My Guide.

Acda herinnert zich de opnamesessie als dagen vol passie, plezier, overgave en diepgang: “Mijn hart maakt nog altijd een flinke sprong wanneer ik eraan terugdenk. We hebben er meer dan alleen een album opgenomen. Voor mij was het een nieuwe start. Die dagen zijn bepalend geweest voor alles wat ik sindsdien heb mogen maken. Ik ben er onverminderd dankbaar om.”

De lp is al een hele tijd overal uitverkocht, en zal om de 10de verjaardag ervan te vieren opnieuw uitgebracht worden op 18 augustus (samen met PIAS). Daarnaast wordt haar Live At JazzMiddelheim plaat met Bill Frisell ook opnieuw uitgebracht op 8 september (inclusief een gloednieuw nummer).

Twee re-releases om naar uit te kijken, dus. 

Bij deze re-release van 10 Years Let Your Hands Be My Guide hoort een mooie tour, samen met enkele special guests (Gregory Frateur, Michiel Libberecht, Pieter Van Dessel, Patricia Vanneste). 

14/09 – AB, Brussel
15/09 – HA Concerts, Gent
19/11 – 30CC, Leuven
22/11 – De Warande, Turnhout
01/12 – Laboratorium, Stuttgart (D)
02/12 – El Lokal, Zurich (CH)
08/12 – Wilde Westen, Kortrijk

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More