Home Singles SUFJAN STEVENS – So You Are Tired (Ashmatic Kitty Records/Konkurrent)

SUFJAN STEVENS – So You Are Tired (Ashmatic Kitty Records/Konkurrent)

by Bart Verlent

Drieëntwintg jaar na de debuutplaat A Sun Came brengt singer-songwriter Sufjan Stevens zijn tiende soloplaat Javelin uit. Naast eigen werk zette hij ook nog een pak samenwerkingen op poten, inspiratie genoeg blijkbaar. Sufjan viert dit jaar dat hij 25 jaar bezig is met muziek, de nieuwe moest dan ook wel iets speciaals worden.

© Sufjan Stevens

Op Javelin werkt Stevens samen met Adrienne Maree Brown, Hannah Cohen, Pauline Delassus, Megan Lui, Nedelle Torrisi en The National-gitarist Bryce Dessner. Op het album, dat op 6 oktober zal verschijnen, zal een cover staan van Neil Youngs There’s A World. De langspeler komt ook met een 48-pagina tellend boek met daarin kunst en essays van de hand van Sufjan.

So You Are Tired is de eerste, prachtige single van de nieuwe plaat. Het nummer begint sober met enkel de gevoelige stem van Stevens en piano. Stilaan komen er laagjes gitaar, stem, strijkers en percussie bij tot we een prachtig melancholisch geheel krijgen. Op het einde wordt alles terug afgebouwd. Het pareltje sluit af met een magisch mooie outro.

Als deze single indicatief is voor het niveau van het volledige album, dan wordt het opnieuw een prachtige schijf. We kijken er al naar uit.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More