Home nieuws De achtste editie van W-Festival start met een 90s ‘best of’

De achtste editie van W-Festival start met een 90s ‘best of’

by Nel Mertens

Eighties-liefhebbers weten waarheen deze zomer, want ook dit jaar vindt W-Festival vindt plaats op het Klein Strand in Oostende, van van 23 tot 25 augustus 2024. Op het hoofdpodium staan al heel wat namen als Bonnie Tyler, ASIA feat. John Payne, Tony Hadley, Kid Creole & The Coconuts, Men Without Hats, Dire Straits Legacy, Chicago Experience feat. Danny Seraphine & Jeff Coffey en The Sugarhill Gang feat. Grandmaster Melle Mel & Scorpio te blinken.

Voor wie het liever wat donkerder heeft, is er de Batcave-stage, waar je Combichrist, Suicide Commando, Diary of Dreams, eXTC, Star Industry, Vomito Negro, Twin Tribes, Hugh Cornwell, Then Comes Silence, The Underground Youth, Girls Under Glass, Auger, Der Klinke en Splendidula aan het werk kan zien.

Maar de tijd staat niet stil en het festival wil toch ook de nodige aandacht schenken aan de jaren 90. De eerste festivaldag wordt dan ook een ‘best of’ the nineties.

De beroemde artiesten en bands van vandaag zijn begonnen in de jaren ‘90 of zijn sterk beïnvloed door de muziek van dat decennium. In de jaren negentig begonnen verschillende muziekgenres populairder te worden en het dance-genre maakte zijn intrede.

De organisatoren van het eighties-festival dompelen de nineties-fans onder in een bad van hits. Programma-directeur Erik De Ridder vat het kort samen: “We zijn er in geslaagd om de meeste populaire namen van het genre samen te brengen op één affiche. Korte, hitgevoelige sets zullen snel op elkaar volgen om er één dance-feest van te maken! Oostende zal op 23 augustus even het dance-Walhalla worden van de 90s liefhebbers. Ik kijk nu al uit naar de aftermovie”, besluit De Ridder lachend.

Dat wordt dansen met Adamski, Jenny Berggren van Ace Of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers.

Verschillende 80s headliners voor de zaterdag en zondag van het festival worden later nog aangekondigd.

Tickets kopen, doe je via deze link.

Facebook Website Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More