Home nieuws Bungalowsessie NIX

Bungalowsessie NIX

by Jonas Van Laere

Voorspellingen doen door het koffiegruis in je tas te laten ‘lezen’ is al even wetenschappelijk sluitend als het prikken van een datum waarbij we opnieuw zij aan zij een concert gaan kunnen beleven. Wie bijgevolg op dit moment zijn memoires aan het neerpennen is voor het nageslacht en daarbij lyrisch vertelt over het uitwisselen van zout lichaamsvocht terwijl muzikale erupties richting publiek (wat was dat ook alweer, publiek?) worden afgevuurd, mijmert met weemoed over deze momenten. Alle semi-akoestische livesessies nog aan toe, we missen the real deal. Zeker wanneer het gaat om een meer baldadige vorm van samenhorigheid. Voor wie die ruwe, harde en vooral luide muzikale exploten mist, serveert Pig Parade Records de bungalowsessie van NIX.

NIX is de reïncarnatie van LIL DIX en het vuilste biggetje uit de Pig Parade stal. Het veevoer krijgt brokken noise, DC hardcore punk, sludge en garage toegevoegd dankzij Bert Lachaert (Delta Crash), Jan Marcoen (The Leslies) en Wouter V/d Bossche (Freaky Age). Fusion krachtvoer in tijden waarin ons immuunsysteem wat power ups kan gebruiken. Voor wie geen high-end geluidsinstallatie heeft om deze pokkeherrie door te jagen, raden we ten stelligste een degelijke hoofdtelefoon aan. Het zou immers jammer zijn het equivalent van een intraveneuze bleekwater injectie niet ten volle te kunnen beleven.

Voor wie hunkert naar meer is er geruststellend nieuws. De band zit momenteel in de laatste fase van hun zelf geproducete debuut Crushed By The Construct, dat ze nog dit jaar uitbrengen.

NIX

Pig Parade Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More