Home ReviewsAlbum Reviews JARGUNA – Explorations of the Unconscious (Reverse Alignment)

JARGUNA – Explorations of the Unconscious (Reverse Alignment)

by Patrick Bruneel

Het kan vreemd lopen. Jarguna, in het Italiaanse volksregister beter bekend als Marco Billi en geboren in Florence in 1973, heeft blijkbaar sinds hij aan zijn muzikale carrière begon in 2006 een vijftigtal albums uitgebracht. Die zijn bij ons zwaar onder de radar gebleven, gezien Explorations of the Unconscious het eerste album van de man is dat we te horen krijgen.

© Jarguna

Of we daar nu om moeten treuren, kunnen we niet zomaar stellen. Drones, ambient, rustgevende synthesizermuziek die soms wat ritualistisch overkomt, dat is zo een beetje wat Jarguna ons deze keer laat horen. Of dat eerder ook zo was, laten we in het midden wegens niet gehoord en na het horen van dit werk betwijfelen we ten zeerste of we het gaan opsnorren.

De man zelf is eerder een rusteloze ziel die graag reist, met lange uitstappen richting China, Nepal, India, Indonesië en het Amazonewoud. Het zouden ervaringen kunnen zijn die ook zijn muziek binnen druppelen en dat in het verleden misschien ook deden. Deze keer echter is het allemaal braaf gebleven. Het album kabbelt rustig verder met hier en daar een paar geluiden en fragmenten die ons doen opkijken. Op andere, jammer genoeg de meeste, stukken is het aangenaam knikkebollen.

Perfecte achtergrondmuziek om rustig bij te werken of een boterhammetje te eten met de zekerheid dat de rust zeker niet zal worden verstoord.

Jarguna: Bandcamp Website
Reverse Alignment: Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More