Home Belgisch Bluesmuzikant Guy Verlinde wint Belgian Blues Award

Bluesmuzikant Guy Verlinde wint Belgian Blues Award

by Ann Cnockaert

Op 21 juni werden voor het eerst de Belgian Blues Awards uitgereikt, een initiatief van de Belgian Blues Federation om Belgische bluesmuziek te promoten. De Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde won met grote voorsprong de award voor Best Solo/Duo Act en was ook genomineerd voor Best Artist.

© Martijn Soenen

Guy Verlinde domineert al tien jaar de Belgische blues- en rootsscene. Hij toerde door Europa, nam 16 albums op in 15 jaar en trad op in prestigieuze clubs en internationale festivals. Hij deelde het podium met grootheden als BB King, John Fogerty, Santana en Jeff Beck. Samen met zijn vriend Tiny Legs Tim (1978°-2022†) stond hij aan de wieg van de Gentse blues scene.

Guy vormt een duo met pianist Tom Eylenbosch. Geïnspireerd door artiesten als Jerry Lee Lewis en Dr. John, ontwikkelde Tom een unieke stijl. Hij was op zijn 16de een van de jongste muziekdocenten in België en was genomineerd voor Best Instrumentalist bij de Belgian Blues Awards.

Eerder dit jaar werd Guy tweede bij de verkiezing Best Blues Guitarist Benelux van het Nederlandse magazine Guitarist.

Een concert van Guy Verlinde is een muzikale reis vol verhalen over liefde en hoop, waarbij hij zijn publiek telkens met positiviteit naar huis stuurt.

Wil je ook graag een concert van Guy Verlinde meemaken? Bekijk dan zijn concertkalender!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More