Home Belgisch BELTOON : SHE BAD.

BELTOON : SHE BAD.

by Didier Becu

Belgisch talent. We weten het, we overdonderen je er dagelijks mee. En dat is maar goed ook, want zo blijft het vaderlandse muzieklandschap alsmaar meerdere kleuren en tintjes aannemen. De nieuwste in ons rijtje is het Leuvense she bad. En neen, er is niets aan de hand met ons klavier, want die kleine lettertjes moeten!

(c) : Wouter De Sutter

De band liep in 2017 al in de kijker door in Leuven Rockvonk te winnen, maar deze keer gaan de poppen voorgoed aan het dansen want de band rond frontvrouw Lindy Versyck heeft een contract beet met Mayway Records en als je labelbaas Tony moet geloven (wat we doen!) zou deze band wel eens geschiedenis kunnen schrijven.

Het is moeilijk om op dit vijftal een muzikale stempel te zetten. De band mist de dramatiek en bombast niet, er zit zelfs een gothic kantje aan, maar toch blijft het meeslepend mysterieus. Catchy as hell zonder goedkoop te doen.

Een tijdje geleden bracht de band in eigen beheer een ep uit, to be continued on Mayway Records, nu nog eens These Days als beltoon van de dag!

CONCERTDATA :
12/09  Krekelpop Bierbeek
14/09 Beleefdaal/JH 2Hoog Leefdaal
14/09 Kinky Star, Gent
21/09 Dansende Beren Showcase Fest. Roeselare
04 of 05/10  Waterfront Showcase Festival Gent
02/11  De Nachtwacht, Tielt
06/11 Open Mic/Het Depot Leuven
07/11  Soundtrack Finale/Het Depot Leuven

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More