Home Belgisch BELTOON: MIREK COUTIGNY.

BELTOON: MIREK COUTIGNY.

by Didier Becu

Als Poppunt je vergelijkt met artiesten als Nils Frahm, Max Richter of Hauschka dan weet je dat het goed zit. Het waren lovende woorden voor Mirek Coutigny toen men het had over de ep Revisions #1 die verleden jaar verscheen. Een werk van lange adem voor de Gentse muzikant, maar voor de tweede ep ging alles spontaner. “Elk nummer is ontstaan uit improvisaties op de piano en synthesizers, en bij elke beslissing probeerde ik te vertrouwen op mijn eerste instinct”, aldus Mirek.

De nieuwe ep ligt vanaf begin 2020 in de winkels en zal worden uitgebracht door Icarus Records in samenwerking met Vynilla Vinyl. Een eerste voorproefje daaruit kunnen we je vandaag aanbieden met een videoclip van Atlas waarbij de pianist aan danseres Chloé Geers en cameraman Arn Van Wijmeersch vroeg om te improviseren, en hun te laten leiden door hun buikgevoel. Het resultaat is zowel auditief als visueel meeslepend.

Vandaag bij ons beltoon van de dag, en wie dit weekend naar Leffingeleuren trekt, krijgt de kans om Mirek Coutigny twee keer aan het werk te zien. Met een full-bandsessie (met percussionist Jonathan Bonny en celliste Jolien Deley) en ook met een solosessie voor Duyster. Het wordt een drukke dag, want diezelfde avond kan je hen ook nog aan het werk zien op het BUS[K]-festival in Ieper.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More