Home Belgisch BELTOON: POPPEL.

BELTOON: POPPEL.

by Didier Becu

Poppel. Volgens Wikipedia, of gewoon mensen die het weten, een dorp met 3800 inwoners dat gelegen is nabij Turnhout. Leuk om te weten, maar onze interesse gaat voornamelijk uit naar het muzikale viertal Poppel. Inderdaad, afkomstig uit…u weet wel waar! 

Fik Dries, Dries Hermans, Bram Van Gorp en Lars Baeyens zijn al meer dan drie jaar de makers van lo-fi janglegaze. De bloemen moeten niet onze richting uit, want het is een term die door de vier is bedacht en eigenlijk niet meer dan een moeilijk synoniem voor heerlijke indie.

Met hun vorig materiaal zaten ze al met Thomas Valkiers in de studio, maar voor hun nieuwste songs doken ze de studio in met Bert Vliegen: de vriendelijke man met bakkebaard die je natuurlijk kent van Teen Creeps en Sophia.

Nieuwe songs die op het tweede album zullen staan. Make Sense verschijnt op 20 september en, hier komt het: het zal uitgebracht worden op het Spaanse Meritorio Records. Volgens de band een gouden kans, want bij ons vind je zo’n label niet.

Vandaag verscheen de eerste single: Listen. De clip moet je absoluut zien, want het is een onderonsje geworden van Vlaamse undergroundsterren zoals Peuk, Teen Creeps, King Dick, Fake Indians, Tonsils en Pink Room.

Kijken en luisteren dus. Listen is immers het ideale liedje om je vrijdag mee te beginnen. Namen gaan we er niet op plakken, wel adjectieven als “onweerstaanbaar”. Een ideale keuze dus voor de beltoon van de dag!

CONCERTDATA :


20/07 Antwerpen, Roof Concert
26/07 Turnhout, Pre-Schol!Festival Acoustic Show
10/08 Turnhout, Schol!Festival
27/09 Antwerpen, Bar Costa
28/09 Merksplas, Chapeau
05/10 Diest, JH Tijl
06/10 Mechelen, Kuub
12/10 Gent, In De Ruimte
19/10 Kortrijk, Gainsbar

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More