Home Belgisch OLDBOY – Little Satellite (Eigen Beheer).

OLDBOY – Little Satellite (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Men heeft het je waarschijnlijk van kindsbeen af geleerd, maar de eerste indruk die je maakt is blijvend. Een stempel voor de toekomst zeg maar. Niet dat we je plots willen overvallen met moraliserende verhaaltjes over hoe je door het leven dient te stappen, maar het sluit perfect aan bij wat we willen zeggen over Oldboy.

(c) : OLDBOY

Het zou de perfecte naam kunnen zijn voor een metalcore- of één of andere sludgeband, want wie Oldboy zegt, denkt meteen aan de cultactiefilm van Park Chan-wook, maar niets is minder waar. Oldboy is gewoonweg een soloproject van Seppe Vande Veire dat zo maar vanuit het niets naar binnen waait. Soloproject schrijven we, maar inmiddels heeft Seppe  een aantal muzikanten rondom zich geschaard voor het livewerk. Dit maar om te zeggen dat het menens is, en dat hoor je!

Little Satellite is de eerste song waarmee Seppe naar buiten komt en alles is door hem geschreven, gespeeld, opgenomen en gemixed. Het is een nummer dat je drie minuten lang wegtrekt van de realiteit. Au fond singersongwriter,  maar dan wel eentje die het kaliber van Elliot Smith en de pracht van Nick Drake wil achterna hollen en voor dit soort muziekjes maken we graag tijd vrij. Vergeet dat gratuit Zuid-Koreaans geweld maar, voortaan is Seppe aan zet!    

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More