Home Belgisch BELTOON : MAROONED.

BELTOON : MAROONED.

by Didier Becu

Een band uit Diksmuide? Eerlijkheidshalve zouden we er tamelijk veel moeite mee hebben om er één te kunnen verzinnen, maar de beutereters hebben er sinds kort wel ééntje waar ze trots op kunnen zijn. Marooned is de naam. Geen volgelingen van Pink Floyd, want muzikaal heeft de muziek van deze West-Vlamingen er niets mee te maken.

Eerder maakt het viertal een soort van geslaagde mix tussen alternatieve 90’s rock (zelf komen ze met Skunk Anansie als referentie op de proppen) en female goth metal. Dat laatste is te danken aan de knappe stem van Lynne Maes. Als je haar biografie en de rest van de band (Ward Spruytte, Miguel Wensch en Frederik Denolf) erop na leest, merk je meteen dat het viertal met Marooned niet aan hun proefstuk toe zijn. En dat hoor je ook.

Als gezegd een zo goed als gloednieuwe band. Zo stonden ze eerder deze zomer voor het eerst op het podium, en dag nog wel met de luidste band die je in België kan treffen: Vandal X.

Er beweegt ook heel wat qua songs. De band heeft een tiental nummers geschreven, en vier daarvan zijn opgenomen in De Studio in Asse met Dirk Miers. De ep Crossing Boundaries kan je via deze link bestellen en er is ook een video van gemaakt door Christophe Brysse en Jason Bernard. Er zijn momenteel nog geen optredens gepland, maar met zo’n sound zal daar wel heel vlug verandering in komen. In ieder geval is Where I Break onze beltoon van de dag.

Facebookpagina

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More