Home Singles PARTIKUL – Curse (Eigen Beheer)

PARTIKUL – Curse (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In de jaren 80 was België één van de toonaangevende landen op het gebied van electro met bands zoals Front 242, The Klinik, Vomito Negro… Vandaag de dag is dat nog steeds zo. De Brusselse band Partikul is één van de vaandeldragers van de hedendaagse electro-scene. Sinds 2019 maken Aly en Stef donkere electro beïnvloed door Lydia Lunch, Boy Harsher, Tuxedomoon, Nitzer Ebb, The Smiths, Moon Duo en The Soft Moon.

© Edouard Chandelle

Twee geleden debuteerde het duo met de ep Venus Virus en komende zomer verschijnt hun debuutplaat Related Memories, waar deze Curse de eerste single uit is. Curse is gebouwd op zenuwachtige beats waar Aly donkere synthgeluiden op zette. Stef vult het nummer verder aan met zijn gitaar en bezwerende stem.

Curse bevat het monotone van Suicide maar door het gitaargeluid horen we ook een streepje gitaarelectro à la The Neon Judgement en The Arch doorschemeren in het Partikul-geluid. De nieuwe single laat een duidelijke evolutie horen in de sound van Partikul. Het duo ging voor een voller geluid en dat gaat hen heel goed af.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More