Home Belgisch WATERPROOV Scorpio Sessions (05/04/2022)

WATERPROOV Scorpio Sessions (05/04/2022)

by Felix Sandon

Bij de naam Waterproov denk je meteen dat dit duo Engelstalige muziek brengt. En dat doen deze dames doorgaans ook. Voor de Scorpio Sessions op Radio Scorpio zingen ze echter hun enige twee Nederlandstalige nummers. Enkele seconden van het eerste exemplaar, (On)verbloemd, volstaan al om hen in te fluisteren dat ze dat Nederlands toch eens wat vaker een kans moeten geven.

De taal van Boudewijn de Groot en zoveel andere woordentovenaars klinkt immers uiterst poëtisch en tegelijk bijzonder natuurlijk uit de monden van de dames van Waterproov. Bovendien zijn ze gezegend met hemelse stemmen die elkaar perfect aanvullen, zeker wanneer het nummer op de juiste momenten openklapt als de bloem uit de titel. Goed gedoseerde snaren en toetsen zorgen voor de ideale portie weemoed, maar dan wel weemoed die je blij maakt. Zoals een herinnering aan een lang vervlogen zomerdag.

Tweede nummer Oogcontact nestelt zich even warm in je oren. Hier strooit het duo wat te veel met clichés (“Zoete dromen,” “Lippen gloeien zacht,” “Een wereld op zijn kop”) om echt verfrissend uit de hoek te komen, maar het is een kunst om je muziek met zoveel enthousiasme en vuur te brengen als Waterproov dat hier doet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More