Home Live THE SOFT MOON + HIDE Antwerpen, Trix (27/11/2018).

THE SOFT MOON + HIDE Antwerpen, Trix (27/11/2018).

by Luminous Dash

Vanavond gooien we ons in de duisternis van de Antwerpse Trix. De files vallen mee en we arriveren mooi op tijd. Nieuwsgierig vatten we post voor het podium.

Het voorprogramma van The Soft Moon is het Californische duo van HIDE: Heather Gabel en percussionist Seth Sher. De sfeer is al direct gezet door de geur van wierook, een donker podium gehuld in mist, dreunende beats en een stroboscoop waarin we flitsen zien van het spastisch bewegende lichaam van Heather. Het duo laat ons kennismaken met hun debuut album Castration Anxiety (Daïs Records).

De repetitieve drumpatronen, donkere soundscapes en agressieve elektronische beats en de rauwe teksten klinken als duistere mantra’s. We horen invloeden van Dive, oude nummers van Front Line Assembly maar moeten ook spontaan denken aan Diamanda Galas en The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud door de mystieke en bezwerende sfeer.

De eerlijkheid gebied ons wel om ook te zeggen dat een half uur voldoende is want de stem van Heather begint op een bepaald moment  toch zeurderig over te komen. Interessant voorprogramma en een duo om zeker in de gaten te houden!

Dan is het de beurt aan de getormenteerde frontman Luis Vasquez en zijn twee kompanen. Ze vliegen er meteen in met de hypnotiserende en opzwepende drums van Deeper gevolgd door Circles uit hun debuutalbum. Danspassen worden boven gehaald in het geflits van de stroboscoop en we zweven verder op Burn.

We krijgen een afwisselend optreden waarin we dwalen door oud en nieuwer werk, van postpunk naar mechanisch gedreun, naar drums en krautrock. Er zijn ook meer ingetogen en gestructureerde momenten waarin Vasquez een gevoeligere kant van zichzelf laat zien.

Persoonlijk zijn we meer fan van het ouder werk van The Soft Moon en geraken we zelfs een beetje verveeld halverwege het optreden. Bij het laatste nummer Die Life en de twee bisnummers Black en Want krijgen we wel nog een dans opstoot waardoor we toch met een voldaan gevoel de avond afsluiten.

We gaan niet naar huis met een wauw-gevoel maar appreciëren het feit dat we toch even konden vertoeven in de donkere wereld van Vasquez.

Copyright foto: Karim Hamid

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More