Home Live ‘T HOF VAN COMMERCE – Lokerse Feesten (05/08/2022)

‘T HOF VAN COMMERCE – Lokerse Feesten (05/08/2022)

by Stefan Laforce

Vrijdag 5 augustus 2022 stond al lang aangevinkt in de agenda. De 3 kleppers die symbool staan voor het hoogtepunt van de Vlaamse Hiphop trakteren ons op hun enige optreden in 2022 en dat gaan we nu eens niet missen!

Strak als een wasbord huppelt ’T Hof Van Commerce over het podium. Verpletterend vocaal spierballengerol zoals we van hen gewend zijn. Snel nog een lesje aan de jonge rappers in ’t publiek: goed geprobeerd!

We leren dat er een schilderij bestaat van zeev’n oenderd vuftig duuzt euro waar een paard en niet een koe een bel draagt. Kowlier daagt ons uit en leert hoe we ’t snelste Buyse zeggen in één seconde. Na al die jaren plagen Dommestik en Levrancier hun DJ 4T4 dat ze zijn grapjes niet verstaan. Dialect weet je wel. Teasers!

De heersers doen ’t nog steeds real keeping. Met keeping it real bedoelen de mannen: geen usb autosync op hun draaitafel en andere trucjes die het dj leven gemakkelijk maken. Waarom het gemakkelijk doen als het ook moeilijk kan! Echt vinyl wordt gescratched. Individueel gerapte zinnen worden door elkaar afgemaakt. Denk aan de Beastie Boys, kwestie van de lyrics power te geven en je omver te blazen zoals enkel dat drietal kan. Het laatste woord van een zin samen uitspreken. Instant potentie. Geen gaatje valt er ongepland. Of toch? Was het een inside joke of was er dan toch een misstapje? Zag ik daar een lachende Kristof na 1,5 seconden stilte? En de schreeuw tegen elkaar ‘’Ké joe gezeit daje moe repeteern’. Het legde enkel de pret een niveau hoger als de mannen elkaar beginnen aanspreken op foutjes net zoals James Brown dat ooit deed.  Uw moeder is truckchauffer en BAM! ontbraken op de setmaar er werden wel wat extra’s getapt uit ’t vaatje uit hun debuutcd uit 1997. Onder andere Zonder Niet.

We kregen Slaet Ip Min Gat, Stuntmann, Kom Mor Ip, Jaloes, Wupperbol, Baes, en meer.

Enig puntje van kritiek was de verstaanbaarheid. We keken even richting PA: het leek alsof de man achter de faders nog wat tweak werk had, wat gelukkig na een poos beter werd maar nooit ideaal (of stonden we wat ongelukkig qua positie tussen de speakers?)  Op een eerdere set op de Lokerse Feesten van enkele jaren terug waren ze wel glashelder te verstaan. Echt jammer. Moesten de Stuntman’n (zo noemen de mannen zich) meelezen, was het een gerucht dat de platen terug worden uitgebracht omdat ze al lang onvindbaar zijn op vinyl?  Of was dan een droom, ey!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More