Home Live SYLVIE & ANNA ST. LOUIS Antwerpen, Trix (31/05/23)

SYLVIE & ANNA ST. LOUIS Antwerpen, Trix (31/05/23)

by Jos Buersens

Je had ongelijk toen je afgelopen woensdag dacht, in een poging je existentiële crisis op te lossen, het ganse eerste seizoen van De Vermeires te bingewatchen en in plaats daarvan een kijkervaring kreeg die meer weg had van de psychologische en fysieke ontbering van het programma Special Forces.

Je had ongelijk toen je afgelopen woensdag ging joggen in het park en dacht dat die lieflijke nijlganzen een, ietwat hoge, aaibaarheidsfactor hadden.

Je had ongelijk toen je afgelopen woensdag die pizza met olijf van je lokale discountmarkt in de microgolf warm maakte in plaats van in de oven omdat het allemaal net dat beetje sneller moest gaan; om vervolgens dan ook nog eens de enige olijf op de Italiaanse delicatesse in de vuilbak te flikkeren.

Je leest het, er waren afgelopen woensdag best wel wat mensen die ongelijk hadden. Gelukkig zijn er ook mensen die we wel gelijk kunnen geven en dat zijn zij die afgelopen woensdag aanwezig waren bij het prachtige concert van Sylvie in de Antwerpse Trix.  

De Amerikaanse band Sylvie bracht in het najaar van 2021 hun gelijknamige debuut uit in de vorm van een ep. Met een mix van americana, folk en country wisten bezieler Ben Schwab en de zijnen ons zonder veel moeite vanaf de eerste seconde volledig in te pakken. Voor ons sprak het dus voor zich dat, ook wij, present zouden tekenen bij hun passage in de Trix.

Tot onze verbazing was de opkomst bijzonder mager. Een vijftigtal enthousiasten verzamelden zich in het café van Trix, totaal niet in verhouding met de kwaliteit van de band en hun debuut wat ons betreft. Wij lieten het in ieder geval niet aan ons hart komen en genoten, samen met de aanwezigen, met volle teugen van dit intieme concert. Hieronder het geschreven verslag van onze avond.

Het was de singer-songwriter Anna St. Louis die de avond mocht openen. De zangeres betrad het podium, enkel gewapend met een akoestische gitaar en droeg door deze beperkte omkadering onvermijdelijk bij tot de intieme sfeer die er al heerste. Gedurende 8 nummers wist de artieste ons vast te grijpen met haar warme vocalen en fingerpicking. We moeten eerlijkheidshalve toegeven dat we niet echt bekend waren met het werk van de singer-songwriter, desondanks wist ze met nummers als Water en Morning absoluut iets los te maken.

“I’m Anna St. Louis and I’m here from California for the first time in … (Korte stilte) Where am I, I forgot?” Dat ze niet wist waar ze was, is haar na haar mooie set wel degelijk vergeven. Intiem, nederig maar bovenal bijzonder mooi.

En dan is het de beurt aan Sylvie. Een zevenkoppige band betreedt het podium van het Trix café en biedt daarmee onmiddellijk al een sterk contrast met het eenmansvoorprogramma. Lapsteel, piano, drie gitaren, drums, bas en een hele hoop samenzang wordt samengebracht in een poging om de nummers van hun debuut tot leven te wekken.

Wat zich vervolgens gedurende elf nummers afspeelde, oversteeg voor ons bijna het concertgegeven. Het geluid was warm, de samenzang was PRACHTIG en doordat het alweer het laatste concert van hun Europese tournee was, was de band ook duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Wij konden enkel met een brede glimlach toekijken hoe de onderstaande playlist nummer na nummer op ons werd afgevuurd en ons gelukkig prijzen dat we getuige waren van de passage van Sylvie.

Are you coming
Stealing time
Further Down The Road
Rosalie
Sylvie

Riny (Mad Anthony cover)
Livin’ In The Country (Cowboy cover)
Falls On Me
On Your Own Again

Stoned Souls Picnic (The 5th Dimension cover)

“It’s the last night of the tour. Nobody wants it to end. They’ll have to unplug us.”, aldus frontman Ben Schwab. Nagels met koppen!

Hieronder vind je de nodige links om zowel Anna St. Louis als Sylvie op de voet te volgen en, zeer terecht, enkele platen aan te schaffen. Neem ook zeker nog eens een kijkje in de concertagenda van Trix en doe je tegoed aan de heerlijke concerten die nog op het programma staan.

Wederom ook een grote dank aan Jan en Hans van het Antwerpse Sugar Pie Records die Sylvie aan ons introduceerde en uiteraard ook zelf wederom present tekenden bij dit heerlijke concert.

SYLVIE: BANDCAMP FACEBOOK
ANNA ST. LOUIS: BANDCAMP FACEBOOK
TRIX: WEBSITE FACEBOOK
SUGAR PIE RECORDS: FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More