Home ReviewsAlbum Reviews DOGANOV – Twincest Games (Eigen Beheer)

DOGANOV – Twincest Games (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Er zijn zo van die dingen in het leven waar je geen vat op hebt. Te veel om op te noemen, maar omdat we het over Doganov hebben: waarom zijn deze gasten niet meer bekend?

Een naam in de underground dat wel, zowel in binnen– als buitenland. Maar het mag zeker een tikkeltje meer, zeker omdat Doganov een melange is van diverse (goede) stijlen waarmee ze heel wat mensen kunnen aanspreken. We veronderstellen dat het een kwestie is van gedraaid te worden. Aan radiovriendelijkheid ligt het in ieder geval niet.

Twincest is weliswaar heavy, maar het bezit een onweerstaanbaar refrein. Als je ons niet gelooft (wat je trouwens sowieso niet moet doen), luister naar de song en overtuig jezelf. Rond deze song, die een paar maanden geleden werd uitgebracht, is nu een hele ep gebouwd. Vijf gloednieuwe nummers staan erop en drie opmerkelijke remixen.

Cupid’s Dance, waarmee deze ep begint, start met zenuwachtige elektrobeats. Thunderdome-geluiden die iets met EBM hebben, maar het is maar voor eventjes. Het is net alsof je een flipperkast aanzet, want binnen een paar seconden weerklinken de gitaren en hoor je dat typische geluid waarop Doganov een patent lijkt te hebben: harde elektro mengen met het hardere werk.

De tocht van de drie wordt verder gezet in het macabere Grimm. Misschien wat te luid voor sommige oortjes, maar wat een song.

Een band met gebalde vuisten, maar soms ook met een klein hartje. Take The Night Away moet zowat het meest aangrijpende zijn wat we van deze drie tot nu toe gehoord hebben. Bombastisch is het zeker, maar goed ook. Een song waar Queen destijds een moord zou voor hebben begaan.

Receiver sluit de ep af alvorens we aan de remixen zijn aanbeland. Een instrumentaaltje zoals dat heet, wel één met ballen.

De drie resterende tracks zijn, zoals gezegd, songs die door anderen zijn behandeld, en dat zijn niet de eerste de beste. Endear You werd onder handen genomen door ene Jurgen Engler en wie zijn muziekgeschiedenis een beetje kent weet dat dit de man achter Die Krupps is. Een cirkel die volledig rond wordt, want eigenlijk klinkt Doganov verduiveld veel als deze legendarische band.

Het volgende is een remix die Doganov destijds voor een Studio Brussel-wedstrijd deed: What You Need van Goose door de mangel halen. De winnaar was toen B-Sights, maar de Kortrijkse band was zo onder de indruk van de Doganov-behandeling dat ook zij een plaats op de remix-ep kregen.

Afsluiten doen we met Whack This Guy. En tja, als je je materiaal in handen geeft van La Muerte hoeft het niemand te verwonderen dat het hardste nummer van de plaat is.

Doganov is op hun nieuwste gewoon zichzelf en dat is maar goed ook! Op 17 augustus staat Doganov op W-Fest.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More