Home Festival HILLROCK (16/06/2018)

HILLROCK (16/06/2018)

by Nel Mertens

Een volle tent, leuke sfeer, vriendelijke medewerkers… en tonnen muzikale decibels die er door gejaagd werden. De Hillefisters zetten voorbije zaterdag een top-mini-festivalletje neer!

Lost Baron bracht het hard, ruw, strak en soms zelfs kwaad. Net zoals we het graag hebben… Metal met een heerlijke sound, waar Martin Furia (gitarist bij Bark) voor iets tussen blijkt te zitten. Op het podium prijkt een prachtige zwarte vlag met sepia kraaienschedel en staan 4 zelfverzekerde, competente artiesten. Deze band had net iets later moeten spelen, want verdiende een publiek dat al iets meer in rockmodus zat dan bij aankomst. De ep Bastard Blood belandde meteen in de cd-speler van de auto bij het terug naar huis rijden later, ergens diep in de donkere nacht.

Dat we het niet zo voor coverbands hebben, moeten we gedeeltelijk toch wel terugnemen… Rock Stovrie bestijgt het podium en de tent staat meteen vol enthousiast meebrullende metalheads. Ze smijten er de ene na de andere metal- en rockklassieker tegenaan, van A Whole Lotta Rosie, Fear Of The Dark tot Breaking The Law. Daar deden ze nog hun eigen versie van Eurosong-hit Soldiers Of Love bovenop, wat de (of althans het grootste deel van de) vrouwelijke toeschouwers blijkbaar toch wel leek te smaken… De band staat technisch sterk op het podium. Maar de hele tijd hadden we zin om de ‘innerlijke metronoom’ van de bandleden te gaan afzetten… het geheel miste wat ‘vuiligheid’. No metal without dirt, my dears!

En dan komt Guilty As Charged en stijgen de decibels en toch ook de kwaliteit nog met een niveautje! Deze mannen staan er en brengen zoals steeds heerlijke trash metal die blijft nazinderen. Elk van hen met een eigenzinnige uitstraling. Ook de nieuwe bassist deed het prima en heeft al duidelijk een plek in de band verworven. Dat het grootste deel van het publiek in zwart t-shirt van ofwel Channel Zero ofwel Guilty As Charged verschijnt is mooi. Loyalty… !

De mannen van Channel Zero waren de helden van de avond en de pit brak meteen los bij de eerste woorden die Franky zong. Hot Summer, Black Fuel en Help werden luidkeels mee gebruld. Er waren fans en whiskey op het podium, de drums waren strak, de gitaren luid, de mannen zweterig en het publiek wild. Er vielen gewonden, er werd gelachen, er werd stevig omhelsd. En Franky De Smet-Van Damme verloor zijn band met het publiek geen seconde. Naast het feit dat Channel Zero een sterke Belgische band is, is het steeds fantastisch mooi om te zien hoe dankbaar en loyaal de bandleden zijn tegenover hun fans. Op het ogenblik dat één van de security-mannen ruw en respectloos omging met stage-divende fans (lees: hij duwde ze bruutweg gewoon weer het publiek in), werd deze teruggefloten door Dino. Je kan gewoon niet anders dan deze mannen graag hebben !

Foto door Koen Olivier voor Luminous Dash.

https://www.facebook.com/LostBaron/
https://www.facebook.com/rockstovrie/

http://www.rockstovrie.be/

https://www.facebook.com/Guiltyaschargedmetal/

https://www.guiltyascharged.be/

https://www.facebook.com/thebandchannelzero/

http://www.channel-zero.be/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More