Home Live STIKSTOF + BLU SAMU Gent, Boomtown (18/07/2018)

STIKSTOF + BLU SAMU Gent, Boomtown (18/07/2018)

by Didier Becu

Gentse Feesten: een festijn op diverse vlakken, niet in het minst qua muziek, maar ook bijna onmogelijk om te kiezen. Er is zo veel te doen mijnheer! En toch stapten wij op woensdagavond zonder veel nadenken naar de richting van de Kouter. Voor Gentse Feesten-gevorderden: Boomtown. Reden voor de trip: Blu Samu en STIKSTOF. Twee namen die de underground aan het ontgroeien zijn. Niet qua attitude (au contraire), maar wel dat ze voor bomvolle zalen staan.

Blu Samu aka Salomé Dos Santos (over swingende namen gesproken) had wat last van het vroege aanvangsuur, maar na wat beats bleek ook het Gentse publiek interesse te hebben in de protegé van Peet van Le 77.

Een Belgisch-Portugese R ’n B-queen die Antwerpen liet vallen voor Brussel en daarmee ook tot de scene van aldaar behoort. Blu Samu was er om Moka voor te stellen: een digitale release waarop de artieste de gelegenheid krijgt om de diverse muzikale kantjes te tonen waar ze meester over is… Dat gaat van hiphop tot R’nB. Een eigen stem, een podiumprésence die goesting uitstraalt en vertolkster van meer dan degelijke songs.

Het Gentse publiek was eerst wat mak, maar mits de juiste woorden kon Blu Samu ongewild een moshpit doen ontstaan. Alle superlatieven over Blu Samu die jouw retina de laatste jaren te verwerken kreeg, bleken gisteren meer dan waar. Antwerpen heeft Coely, Brussel Blu Samu…

Verleden jaar stonden ze in de Kinky Star, en nu palmen ze zonder moeite een AB of een Handelsbeurs in. Dit maar om te zeggen dat het hard gaat voor Jazz, Omar-G (solo bekend als Zwangere Guy), Rosko , Astrofisiks en DJ Vega.

Een collectief met ballen en een middelvinger tegen fascisten, racisten of mensen die haat zaaien met een leeuwenvlag. Net zoals op hun derde lp Overlast niet te bedeesd om de mond te openen. Wat gezegd moet worden moet worden gezegd.

Ondertussen was de Handelsbeurs volgelopen en de vier MC’s werden met enthousiasme bejubeld. Terecht, STIKSTOF is één van de vele bands uit het hiphopwater die ervoor zorgen dat dit genre momenteel op zijn hoogtepunt staat. Zeg maar, de energieke, vernieuwende motor van de muziekscene. Songs over jezelf zijn, corrupte politici, dolgedraaide flamiganten en frustraties. Net zoals op de plaat hadden ze vriendje Brihang uitgenodigd om op 1000 Miligram mee te rappen. Heerlijk. Gijse vieze vuile fucking hoerezoon, STIKSTOF rules!

Copyright foto: Geert Bonne.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More