Home Live STIKSTOF + BLU SAMU Gent, Boomtown (18/07/2018)

STIKSTOF + BLU SAMU Gent, Boomtown (18/07/2018)

by Didier Becu

Gentse Feesten: een festijn op diverse vlakken, niet in het minst qua muziek, maar ook bijna onmogelijk om te kiezen. Er is zo veel te doen mijnheer! En toch stapten wij op woensdagavond zonder veel nadenken naar de richting van de Kouter. Voor Gentse Feesten-gevorderden: Boomtown. Reden voor de trip: Blu Samu en STIKSTOF. Twee namen die de underground aan het ontgroeien zijn. Niet qua attitude (au contraire), maar wel dat ze voor bomvolle zalen staan.

Blu Samu aka Salomé Dos Santos (over swingende namen gesproken) had wat last van het vroege aanvangsuur, maar na wat beats bleek ook het Gentse publiek interesse te hebben in de protegé van Peet van Le 77.

Een Belgisch-Portugese R ’n B-queen die Antwerpen liet vallen voor Brussel en daarmee ook tot de scene van aldaar behoort. Blu Samu was er om Moka voor te stellen: een digitale release waarop de artieste de gelegenheid krijgt om de diverse muzikale kantjes te tonen waar ze meester over is… Dat gaat van hiphop tot R’nB. Een eigen stem, een podiumprésence die goesting uitstraalt en vertolkster van meer dan degelijke songs.