Home Live SOUND TRACK Lier, Jeugdhuis De Moeve (23/10/2021)

SOUND TRACK Lier, Jeugdhuis De Moeve (23/10/2021)

by Jos Buersens

De voorrondes van Sound Track lopen stilaan op hun einde en ook in de provincie Antwerpen was dat niet anders. Wij waren er op 23 oktober bij in Jeugdhuis De Moeve in Lier voor de laatste van vier Antwerpse voorrondes.

Dexelle mocht de spits afbijten. Frontman Nicolas D’Exelle (Black Leather Jacket), die ons overigens wat aan een combinatie van acteur Robrecht Vanden Thoren en Joe Exotic deed denken, had er duidelijk zin in als we zijn lichaamstaal mochten geloven. Dexelle wist dan ook al snel het publiek op te zwepen met hun poppy synths en dansbare grooves. Van de drie nummers die de band speelde, was het echter vooral het laatste dat ons echt kon bekoren vanwege de herkenbare gitaarlijnen. Dexelle bracht absoluut een correcte set maar gevoelsmatig kreeg de band ons toch niet helemaal mee.  

Er waren best wel wat artiesten die alleen ten tonele verschenen, waaronder ook Samaritan. Gewapend met enkel een laptop vol muziek startte de zanger Sleaford-Mods-gewijs aan zijn set van vier nummers. Samaritan bracht een sound die ons soms wat aan David Bowie ten tijde van Earthling deed denken. Parlando vocalen werden afgewisseld met een falsetstem die het gemiddelde Sigur Rós nummer als Barry White zou doen klinken. Hoewel de nummers soms wat dromerig overkwamen, was het voor Samaritan duidelijk pure ernst. Tijdens zijn set hield de zanger nauwlettend zijn publiek in de gaten terwijl hij hen voorzag van wat minimalistische choreografie. Wij luisterden alvast nauwgezet naar elk woord en elke beat en keken dan ook tevreden terug op deze set.

Bontridders waren als derde aan de beurt en hoewel we een vierkoppige band verwachtten van: zang, drum, bas en gitaar stonden er die avond slechts twee muzikanten op het podium. Bontridders speelde luchtige feelgood nummers met een heerlijke naïviteit die ons bij momenten wat aan de alternatieve lo-fi van de jaren 80 en 90 deed denken. We vermoedden dat de nummers met een full band beter tot hun recht hadden gekomen maar tegelijkertijd konden we daar makkelijk doorheen luisteren. Bontridders zou overigens vier nummers spelen maar hield het na drie nummers helaas al voor bekeken. Frontvrouw Sam De Clercq was naar eigen zeggen te zenuwachtig om op een degelijke manier gitaar te kunnen spelen tijdens het vierde nummer. Een domper op de feestvreugde!

Rapper François had een week eerder verstek moeten gegeven op Sound Track Turnhout. We waren dan ook blij om te zien dat hij in Lier wel van de partij was. François bracht een combinatie van Nederlandstalige en Engelse rap met een melodieuze insteek. Tijdens zijn set wist de 18-jarige rapper ook tijd te voorzien voor een gast rapper en voor het laatste nummer besloot François zelfs gewoon te freestylen op wat beats. De set liet bij ons alleszins wat gemengde gevoelens achter want hoewel we er zeker van zijn dat er voor dergelijke muziek wel degelijk een publiek is, bleven wij er eerder lauw dan warm bij.

Yacid leek wel recht uit Cyberdog te komen. Voor meer informatie omtrent deze, toch wel eclectische Londense winkel, verwijzen we je overigens graag naar deze link. Een blonde dame in een zwart aansluitend pak betrad alleen het podium. De muziek startte en vervolgens zagen we een show die we absoluut niet hadden verwacht. Yacid kledij was voorzien van fluorescerende lichten allerlei en had voor de gelegenheid zelfs meerdere lasers aan haar vingertoppen bevestigd die ze uitbundig tijdens haar choreografie gebruikte. Het showgehalte zat absoluut al goed! De muziek leek wel recht van de handen van Trent Reznor te komen, voorzien van vocalen die ons bij momenten deden twijfelen of Billie Eilish zelve achter deze mysterieuze verschijning schuilging. Yacid was sowieso het meest memorabele optreden van de avond maar we beseffen dat ook de act daar absoluut een aandeel in had.  

Boombox Experiments mocht de avond afsluiten. Na Yacid zou zowat elke andere artiest als conventioneel afgedaan worden maar Boombox Experiments was dat allerminst. Gewapend met bas, gitaar, keyboards en drums brachten ze instrumentale fusion waarin we zowel elementen van jazz, soul, elektronica en zelfs Oosterse vibes herkenden. Boombox Experiments wist het publiek te enthousiasmeren en te laten bewegen. Wij bewogen met volle overtuiging mee en moesten af en toe zelfs even aan het heerlijke STUFF. denken. Knap werk, heren!

DEXELLE: FACEBOOK

BONTRIDDERS: FACEBOOK/ INTERVIEW

FRANÇOIS: INSTAGRAM

YACID: FACEBOOK/ INTERVIEW

BOOMBOX EXPERIMENTS: FACEBOOK/ INTERVIEW

SAMARITAN: Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More