Home Belgisch SLOW CRUSH+BRUTUS Hasselt, Muziekodroom (26/05/2019).

SLOW CRUSH+BRUTUS Hasselt, Muziekodroom (26/05/2019).

by SANDRA REGENT

Een avondje Belgisch shoegazen in de Muziekodroom met op het menu Slow Crush en Brutus. Belgium’s finest! Wij zijn helemaal klaar voor: snel nog even de nekspieren losmaken en de oordopjes in.

Het vierkoppige Slow Crush oftwel drie anciens uit de Belgische punk- en doomscene en frontvrouw Isa Holliday uit Manchester. Iets meer dan een jaar geleden debuteerde het viertal met de ep Easy. Eind vorig jaar volgde het debuutalbum Aurora dat opgenomen werd in samenwerking met het befaamde Londense label Holy Roar Records. Met hun kruisbestuiving van shoegaze, postrock en grunge werden ze al meermaals opgepikt door buitenlandse radiozenders waaronder BBC en hebben ze er al een uitgebreide toer in de States en de UK opzitten.

Een indringend galmgeluid kondigt de start van de set aan. Met een overweldigende wall of sound wordt de avond groots en dromerig ingezet met titeltrack Aurora dat ons met de rozige/paarse belichting in hogere sferen brengt. De bombast en de intensiteit van Drift grijpt ons bij ons nekvel en lost dit bijna de rest van de avond niet meer. Onze nekspieren worden danig op de proef gesteld.

Mysterieus, meeslepend en hypnotiserend met een hoog Twin Peaks-gehalte. We kunnen Tremble live niet anders omschrijven. Een protestsong tegen alle onrechtvaardigheden in deze maatschappij. Zoals Isa aangaf in een recent interview: “We ask our audience to keep a critical mind and look deeper to form your own opinion of what’s right and wrong. Compassion, self-care and escapism as a theme.” Bij het kosmische Aid And Abet lijkt het alsof we gaan opstijgen in een allesverzwelgende draaikolk van gitaargeluiden om zachtjes neer te dalen in het rustigere Collide. Knap!

Vanavond niet enkel tracks uit het debuutalbum maar ook uit Ease waaronder het prachtige Sway. Zachtjes opbouwend om dan open te breken en ons te laten verdrinken in een vloedgolf van reverb. Somber en tegelijk levendig. Of het afwisselende tempo van Dizzy met vette gitaarrifs en beukende drums die live nog indrukwekkender klinken. Een harde en snedige apotheose met het dromerig ophitsende Glow eindigt een geweldige set.

Klein minpuntje, de vocals mochten in de meeste nummers iets