Home Belgisch HEISA – Bassenge (Mayway Records).

HEISA – Bassenge (Mayway Records).

by Didier Becu

Jacques Nomdefamille, Koen Castermans en Jonathan Frederix. Het zijn drie namen die muzikaal minnend Vlaanderen weldra zal leren kennen. Undergroundduikers hebben het ondertussen reeds lang begrepen dat we het over het lichtjes fantastische Heisa hebben. Vorig jaar tijdens een kletsnatte editie van De Beloften zowel door de jury als door het publiek aangeduid als de overgrote winnaar.

Een band die op het podium als een bom explodeert, simpelweg omdat alles zo perfect bij elkaar past. Een band die ondanks de vele vergelijkingen (en dat gaat van Tool tot Faith No More) een volstrekt eigen geluid heeft. En tja, het zijn dan ook dit soort bands die een lang leven beschoren zijn.

Een paar weken geleden raakte bekend dat Heisa onderdak heeft gevonden bij Mayway Records en Toutpartout. Binnenkort verschijnt hun nieuwe plaat. Als voorproefje is er Bassenge dat reeds te horen was op hun debuut dat op Kinky Star uitkwam. Verslavend goed!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More