Home Belgisch RUTH. Scorpio Sessions (14/02/2023)

RUTH. Scorpio Sessions (14/02/2023)

by Felix Sandon

Sommige muzikanten goochelen met de gekste artiestennamen, deze zangeres houdt het simpelweg bij Ruth. (met punt). Dat wil echter niet zeggen dat haar muziek simpel in elkaar zit. Flower, het nummer dat ze deze week in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio brengt, bloeit prachtig open dankzij haar klaterende gitaar en haar fluwelen stem, die op de juiste momenten een fris briesje door de studio laat waaien. De cellist die ze meetroont, tokkelt in het begin mee, voor hij zijn strijkstok over de snaren laat dansen. Het resultaat is een beklijvende film van net geen vier minuten.

In tweede worp Home bevestigt Ruth. haar klasse. Geen idee wat ze bedoelt met “Elephants and monkeys fill my head,” maar het beeld blijft wel hangen, veel meer dan wat platgetreden frasen als “The little things in life” en “I want to turn the page.” Stem, gitaar en cello smelten ook hier samen tot een geluid dat je niet snel uit je hoofd krijgt. Dit lied bracht de zangeres al uit als single met bijbehorende videoclip, in aanloop naar een eerste ep, dus we zijn zeker nog niet klaar met Ruth.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More