Home ReviewsAlbum Reviews BAILEY MILLER – Love Is A Dying (Whited Sepulchre Records)

BAILEY MILLER – Love Is A Dying (Whited Sepulchre Records)

by Bart Verlent

Al maakt de uit Ohio afkomstige producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Bailey Miller al muziek sinds 2017 toch verscheen pas vorig jaar haar debuutplaat Still Water. Op dat debuut staan een combinatie van ambient, electro en folk en gaat ze het experiment niet uit de weg. Een straffe plaat waarmee Miller de lat voor de opvolger vrij hoog legde.

© Bailey Miller

Opener Gracier van deze Love Is A Dying is een meer dan zeven minuten durende, gevoelige folk song waarop Bailey zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. Iets wat op de debuutplaat niet te horen is, omdat ze daarop haar gitaar door effecten haalde en vooral speelde met soundscapes. Ook het tweede nummer Needs begint vrij folky maar naarmate het verder gaat, vullen soundscapes de song toch meer aan en grijpt Miller terug naar het geluid van haar debuut.

Het valt wel op dat Bailey op dit album wat subtieler te werk gaat. De songs zijn niet overladen met soundscapes en ze haalt de pure akoestische gitaarklank meer naar de voorgrond. Of ze gebruikt samples van kikkers als achtergrond voor haar stem. Alleen op Ink kleurt ze nog eens flink buiten de lijntjes en krijgen we een duistere experimentele track vol bijzondere soundscapes met zoveel stemeffecten dat we haar nauwelijks nog kunnen verstaan.

Met deze Love Is A Dying bouwt Bailey Miller een andere wereld op dan bij haar debuut. Deze is meer akoestisch en minder gelaagd maar nog even magisch mooi.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More